Categorie: Pasăre


Ce vin asociem fripturilor la gratar?

Ce vin asociem fripturilor la gratar este o intrebare pe care o intalnim tot mai des asa ca ne-am gandit sa va oferim cateva indicatii si recomandari fara a fi reguli batute in cuie si lasandu-va voua liberatatea de a experimenta in functie de condimentarea preparatelor sau vinul pe care-l considerati potrivit.

 

Internetul este plin de recomandari de tipul ce alaturam vinului dar noi dorim sa punem problema invers … ce vin asociem fripturilor la gratar 😉 . Asadar iata pe rand cateva propuneri:

 

(mai mult…)

Piept de rata asiatic pe placa de sare si glazura portocale-habanero

Cateodata sa prepari un piept de rata intreg poate fi o provocare.

 

Desi este considerat un preparat nobil, nu multi se incumenta sa il pregateasca la gratar retinuti fiind de textura carnii si de grasimea specifica a pieptului de rata. Vom incerca o reteta simpla de piept de rata in stil asiatic pe placa de sare si glazura de portocale-habanero, preparat la gratar, si vom vedea cum toate provocarile, o data depasite, nu aduc decat satisfactii culinare 🙂 :

 

Ingrediente piept de rata asiatic pe placa de sare si glazura portocale-habanero: (mai mult…)

Pulpe de pui la gratar si cartofi in crusta de sare

Aromele la gratar sunt considerate „parfumul” verii. Cand razbate de pe terasa, balcon sau din gradina aroma de barbecue ne apuca instantaneu dorinta de un „copanel” de pui, o bucata de friptura sau de un cartof copt la gratar. Aici, in aceasta comunitate, toti apreciem aroma, diversitatea si sanatatea la gratar. Asadar, let’s grill: pulpe de pui la gratar si cartofi in crusta de sare cu sos de smantana, ceapa rosie si limeta! (mai mult…)