Categorie: Pasăre


Friptura de strut la gratar

Friptura de strut poate fi o alegere foarte buna pentru o cina lejera deoarece carnea de strut, cu structura similara carnii de vita, are un gust fin, deosebit. De asemenea trebuie avut in vedere ca este o carne bogata in proteine, acizi grasi Omega 3,6,9, foarte putine grasimi, dar si alte elemente benefice. Pe scurt, friptura de strut este o carne foarte sanatoasa, gustoasa si usor digerabila ce o recomanda pentru cina. (mai mult…)

Piept de rata in stil asiatic pe placa de sare si glazura portocale-habanero

Cateodata sa prepari un piept de rata intreg poate fi o provocare. Desi este considerat un preparat nobil, nu multi se incumenta sa il pregateasca la gratar retinuti fiind de textura carnii si de grasimea specifica a pieptului de rata. Vom incerca o reteta simpla de piept de rata in stil asiatic pe placa de sare si glazura de portocale-habanero, preparat la gratar, si vom vedea cum toate provocarile, o data depasite, nu aduc decat satisfactii culinare 🙂 :

 

Ingrediente: (mai mult…)

Pulpe de pui la gratar si cartofi in crusta de sare

Aromele la gratar sunt considerate „parfumul” verii. Cand razbate de pe terasa, balcon sau din gradina aroma de barbecue ne apuca instantaneu dorinta de un „copanel” de pui, o bucata de friptura sau de un cartof copt la gratar. Aici, in aceasta comunitate, toti apreciem aroma, diversitatea si sanatatea la gratar. Asadar, let’s grill: pulpe de pui la gratar si cartofi in crusta de sare cu sos de smantana, ceapa rosie si limeta! (mai mult…)