Categorie: Vegetale


Banane la gratar

banane-la-gratar-grillsociety-campinggrill-gratar-gaz-outdoorchef-montreux

Alaturi de merele coapte, bananele la gratar sunt probabil cele mai apreciate fructe preparate ca desert la gratar in sezonul rece. Asa ca profitam de aceasta perioada a anului sa va prezentam o reteta usoara si rapida de banane la gratar care va impresiona si incanta familia, prietenii sau musafirii. (mai mult…)

Tigaie cu ardei, rosii cherry si branza feta la gratar

tigaie fonta gratar_ardei rosii branza feta Schafskaese Don Marco's (4)

Reteta originala de tigaie cu ardei, rosii cherry si branza feta are la baza ardeii spanioli Pimientos de Padron dar in cazul in care nu dispuneti de acestia puteti adaptata reteta foarte usor. O alternativa sunt ardeii iuti (evident nu foarte iuti 😉 ), cruzi, tip bulgaresti (cum sunt cunoscuti la noi). Merita sa incercati ambele variante mai ales ca este o reteta buna atat pentru sezonul de vara cat si pentru perioadele mai reci ale anului. (mai mult…)

Clatite americane cu topping ananas la gratar

reteta pancakes ananas la gratar Weber_Grill Society CampingGrill (4)

Va propunem o reteta de clatite americane cu topping ananas, pregatite la gratar cu capac Weber. Preparati un desert la gratar delicios pentru 10 persoane. Mai jos va prezentam cele doua retete de preparare a clatitelor (pancakes) dar si a topping-ului de ananas la gratar. Varianta pentru print o puteti descarca in format print accesand link-ul: reteta Weber clatite americane pancakes cu toping ananas (mai mult…)

Cartof dulce copt – Sweet potato

cartof dulce copt la gratar_sweet potato grill_2015-06 (2)

Majoritatea retetelor de pe blog se refera la prepararea diverselor bucati de carne la gratar, fie ca ne referim la frigere (sau direct grilling) sau la coacere lenta (indirect grilling sau low & slow cooking).

Dar ce ar fi daca – asa cum spune si bunul nostru prieten Bucatar Maniac – nu ne-am “limita doar la mici, carnati si cefe, pentru ca viata e scurta si retete sunt mai multe decat vom putea vreodata gusta”.

Asa ca am zis sa va prezentam una dintre garniturile ‘exotice’, cartof dulce copt (sweet potato) asa cum este el cunoscut si comercializat la noi. Ca ruda mai indepartata a cartofului traditional, sweet potato este o leguma radacinoasa, originara tot din America Centrala, dar intre timp cultivata in multe regiuni cu clima tropicala si/sau temperaturi mari. Asemanarea cu cartoful este datorata in mod special formei, caci la interior, miezul este mult mai lemnos, este de culoare portocalie, iar gustul aduce foarte mult cu cel al dovleacului, dar mai putin intens. (mai mult…)

Branza halloumi la gratar OUTDOORCHEF

branza halloumi gratar_meniu vara grill outdoorchef (7)

Va propunem un preparat usor, de vara: branza halloumi la gratar OUTDOORCHEF, acompaniat de un Vinho Verde de Portugalia. Halloumi sau hallumi este o branza semi-tare de origine cipriota, un amestec de branza de capra si oaie si cateodata si vaca. Se topeste la temperaturi inalte si de aceea recomandam branza halloumi la gratar :-). Halloumi este foarte populara in Cipru, Grecia, Turcia, Liban si zona estica Mediterana si mai recent in Marea Britanie.

Kali orexi!…adica Pofta buna!

(mai mult…)