Categorie: Pește


Retete peste la gratar realizate de GrillSociety.ro: retete peste intreg, retete peste file sau retete peste afumat pe placa de cedru, fructe de mare la gratar, caracatita, creveti, paella cu fructe de mare, retete peste somon si multe alte preparate savuroase la gratar in orice anotimp!

Somonul, ca somonul dar SALATA pe gratar ?!?!

reteta peste la gratar_file somon salata_2014-12-30 (7)

Da! Da! Ati citit si inteles foarte bine! Nu doar bucati de carne sau frigarui de legume pot fi puse pe gratar ci chiar si salata verde ;-)!

Cum in curand se cam termina Sarbatorile de Iarna (dupa Sf. Ion) toti ne vom dori altceva pe masa, numai “porc” sa nu fie. 😉  Pe blog mai gasiti si alta reteta de somon, dar afumat cu lemn de cedru iar daca nu va place somonul afumat, va oferim o varianta usoara si rapida de somon copt.

Iata ingredientele pentru 4 persoane: (mai mult…)

Reteta calcan intreg pe plita la gratar

reteta calcan la gratar plita fonta

Va propunem o reteta calcan intreg la gratar, pe plita!

Inainte de a prezenta ingredientele si modul de preparare al calcanului la gratar, pe plita de fonta, trebuie spus ca avem de a face cu un peste care traieste (si) in Marea Neagra, este asimetric, turtit pe lateral, cu ambii ochi pe partea “de sus”, adica cea dreapta. Datorita carnii albe, usor dulce, fara grasime, calcanul este unul din pestii cu preturi ridicate fapt ce a condus si la extinderea braconajului.

(mai mult…)

Caracatita aromata la gratar

caracatita

Stiati ca grecii sunt pasionati de mancarea gatita la gratar si de tot ce inseamna outdoor cooking in general? Preparatele grecesti sunt renumite pentru prospetime, proprietati nutritive si savoare iar de toate aceste calitati este “vinovat” in mare parte gratarul. La grill, grecii pregatesc feluri de mancare delicioase – bine cunoscutele biftekia sau souvlaki.

Un preparat clasic, de care se bucura turistii mai ales pe plaja, sub o umbrela de paie si cu un pahar de ouzo langa este caracatita aromata la gratar. Caracatita la gratar se regaseste in meniul fiecarei taverne din Grecia si al fiecarui restaurant cu specific grecesc din lume – pentru ca e gustoasa si atat de simplu de gatit. (mai mult…)