Categorie: Vita


Ce vin asociem fripturilor la gratar?

Ce vin asociem fripturilor la gratar este o intrebare pe care o intalnim tot mai des asa ca ne-am gandit sa va oferim cateva indicatii si recomandari fara a fi reguli batute in cuie si lasandu-va voua liberatatea de a experimenta in functie de condimentarea preparatelor sau vinul pe care-l considerati potrivit.

 

Internetul este plin de recomandari de tipul ce alaturam vinului dar noi dorim sa punem problema invers … ce vin asociem fripturilor la gratar 😉 . Asadar iata pe rand cateva propuneri:

 

(mai mult…)

Friptura de vita la gratar – Roast beef

Iata o reteta clasica de friptura de vita (roast beef) pregatita lent, slow-cooked, chiar si la gratar, pentru o masa de weekend in familie sau cu prietenii, sau orice alt eveniment special 🙂 .

 

Ingrediente friptura de vita (roast beef):

  • carne de vita, de preferat usor maturata (aprox. 1,5 kg);
  • chipsuri de afumare (dupa preferinta – in cazul acestei retete: chipsuri de stejar din butoi de whiskey);
  • condimente pentru carne de vita (dupa preferinte – in cazul acestei retete am folosit King Cacao de la Don Marco’s BBQ).

(mai mult…)

Steak de vita Tomahawk dry aged, in gratar ceramic Primo

Zilele trecute ne-am hotarat sa profitam mai bine de calitatile gratarului ceramic cu carbune Primo si in mod special de forma sa ovala. Ne-am tooot gandit ce sa pregatim astfel incat sa utilizam (de preferat simultan) ambele zone de gatit, direct grilling (frigere) si indirect grilling (coacere).

 

Pe lista de optiuni erau: piept de rata, steak de ton, hamburgeri, s.a. dar nu ne-am putut hotari. Totusi nu a trebuit sa asteptam prea mult pentru ca s-a ivit si prima ocazie mai ales dupa ce am vazut pe raftul unui supermarket un steak de vita Tomahawk (dry aged) de 1,3 kg, 3 cm grosime si 38 cm lungime. (mai mult…)