Categorie: Grill Tips


Ultimul racnet in materie de manusi termorezistente gratar

Bine-cunoscut publicului din Romania datorita seriei de evenimente Grill Champions Tour (si nu numai 😉 ), DonCaruso in colaborare cu firma germana SEIZ a lansat o pereche de manusi termorezistente gratar, ce se doreste a fi ultimul racnet in domeniu datorita conceptului de produs, calitatii fabricatiei si nu in ultimul rand al materialelor folosite. Dar cel mai bine il lasam pe Don Caruso sa va prezinte manusile: (mai mult…)

Peste intreg la gratar

Multa lume se fereste de prepararea pestilor intregi pe gratar si prefera peste file sau … mai bine … fara peste pe gratar! 😉 Probabil aceasta reticenta are la baza cateva experiente neplacute avute la gratar cand pestele s-a rupt la intoarcerea de pe o parte pe alta sau a ramas lipit de gratar s.a. Trebuie sa avem in vedere ca pestele are o carne delicata si o structura mai putin robusta decat alte tipuri de carne si din acest motiv trebuie tratat cu atentie dar mai ales…. pestele trebuie intors o singura data!

Daca urmam cu atentie cativa pasi, va deveni o placere prepararea unui peste intreg la gratar: (mai mult…)

Cu si despre marinada Teriyaki

Zilele trecute am publicat reteta in stil asiatic cu pulpe pui la gratar in care ingredientul surpriza a fost marinada Teriyaki de la Jim Beam. Chiar daca Jim Beam este marca americana, stilul marinadei Teriyaki are origini in Japonia. Aici, sub notiunea de teriyaki se intelege un mod de a gati prin frigere (fie pe gratar, fie in tigaie) cu un sos care se numeste tare si are la baza 3 elemente: sos de soia, zahar (sau miere) si mirin (vin din orez cu continut redus de alcool si in grad ridicat de zaharuri). (mai mult…)