Categorie: Grill Fun


Pulled-Pork la gratar de 4 Iulie

Din seria de seminarii la gratar sustinute de CampingGrill.ro la After Work BBQ a avut loc si editia „Pulled-Pork” la gratar cand altfel decat in 4 Iulie, ziua Statelor Unite ale Americii ;-)!

 

O zi de vara frumoasa, nici prea calduroasa dar nici ploioasa cum au tot fost, ce a inceput la 6.30 dimineata pentru noi cand harnicul gratar ceramic din dotare Primo 200 Junior a inceput discret sa fumege sub capac, cu doua bucati de ceafa de porc a cate 2.5 Kg fiecare. Bucatile sau mai bine zis halcile de carne au fost pregatite cu o seara inainte, frecate sarguincios cu rub-urile Pig Wing si Pork Powder de la Don Marco’s si lasate in frigider toata noaptea pentru viitorul pulled-pork la gratar.

(mai mult…)

Pork rack la gratar

„Pork rack la gratar” este poate una dintre cele mai usoare si mai apreciate bucati de carne de porc si poate fi un preparat deosebit mai ales la intrunirile la gratar cu familia sau prietenii. Dupa cum veti vedea in poze si video-ul de mai jos, „pork rack la gratar” este o friptura dintr-o piesa intreaga, cotletul de porc cu os, ce se prepara in stil barbecue, adica Low & Slow iar dupa cateva ore de asteptat rezultatul merita cu desavarsire! ?

(mai mult…)

O dupa-amiaza la muzeul de … condimente

Muzeul de condimente Hamburg, Germania – am vizitat singurul muzeu privat de condimente din lume, situat in cartierul “Orasul depozitelor” (Speicherstadt) din Hamburg si a fost asemenea filmului “O noapte la muzeu”.

 

Denumirea cartierului “Orasul depozitelor” are radacini adanci in istoria comertului mondial avand in vedere rolul jucat de portul Hamburg, acela de poarta de intrare a marfurilor de peste oceane si in mod special a condimentelor, mirodeniilor, plantelor aromatice si alimentelor din Asia si America Latina.

(mai mult…)

Piersici la gratar, cu o crusta din biscuiti Amaretti

Piersici cu crusta din biscuiti Amaretti la gratar, un desert special de vara, deosebit si in acelasi timp lejer pentru sezonul cald, cu care va veti impresiona familia si prietenii. Totul se prepara un un gratar-cuptor, cu capac si termometru, fara fum si arome neplacute.

 

Ingrediente piersici la gratar:

  • 6 piersici coapte, tari, marime medie / mare (sa nu fie moi!)
  • 200g biscuiti italieni Amaretti
  • 100g unt
  • 50 ml rom
  • inghetata de vanilie (mai mult…)

Ananas la gratar

Desert la gratar – deseori ceva de neimaginat! Dar totusi posibil asa cum am mai scris aici si aici. Pana la aparitia fructelor “traditionale” ne putem bucura de cele exotice, iar astazi vorbim de ananas la gratar, fie el gratar cu carbune sau gratar cu gaz, dupa posibilitati 🙂 .

 

Iata ce ingrediente sunt necesare pentru aprox. 6-8 portii de ananas la gratar: (mai mult…)