Categorie: Grill Fun


Pork rack la gratar

„Pork rack la gratar” este poate una dintre cele mai usoare si mai apreciate bucati de carne de porc si poate fi un preparat deosebit mai ales la intrunirile la gratar cu familia sau prietenii. Dupa cum veti vedea in poze si video-ul de mai jos, „pork rack la gratar” este o friptura dintr-o piesa intreaga, cotletul de porc cu os, ce se prepara in stil barbecue, adica Low & Slow iar dupa cateva ore de asteptat rezultatul merita cu desavarsire! ?

(mai mult…)

O dupa-amiaza la muzeul de … condimente

Muzeul de condimente Hamburg, Germania – am vizitat singurul muzeu privat de condimente din lume, situat in cartierul “Orasul depozitelor” (Speicherstadt) din Hamburg si a fost asemenea filmului “O noapte la muzeu”.

 

Denumirea cartierului “Orasul depozitelor” are radacini adanci in istoria comertului mondial avand in vedere rolul jucat de portul Hamburg, acela de poarta de intrare a marfurilor de peste oceane si in mod special a condimentelor, mirodeniilor, plantelor aromatice si alimentelor din Asia si America Latina.

(mai mult…)

Piersici la gratar, cu o crusta din biscuiti Amaretti

Piersici cu crusta din biscuiti Amaretti la gratar, un desert special de vara, deosebit si in acelasi timp lejer pentru sezonul cald, cu care va veti impresiona familia si prietenii. Totul se prepara un un gratar-cuptor, cu capac si termometru, fara fum si arome neplacute.

 

Ingrediente piersici la gratar:

  • 6 piersici coapte, tari, marime medie / mare (sa nu fie moi!)
  • 200g biscuiti italieni Amaretti
  • 100g unt
  • 50 ml rom
  • inghetata de vanilie (mai mult…)

Ananas la gratar

Desert la gratar – deseori ceva de neimaginat! Dar totusi posibil asa cum am mai scris aici si aici. Pana la aparitia fructelor “traditionale” ne putem bucura de cele exotice, iar astazi vorbim de ananas la gratar, fie el gratar cu carbune sau gratar cu gaz, dupa posibilitati 🙂 .

 

Iata ce ingrediente sunt necesare pentru aprox. 6-8 portii de ananas la gratar: (mai mult…)

Training la gratar cu Don Marco

Ca in fiecare an sau, corect spus, ca la fiecare inceput de sezon a trebuit sa ne lasam “chinuiti” 😉 intr-un training la gratar cu si la Don Marco’s BBQ! Ha ha ha … cine nu s-ar lasa chinuit 2 zile intr-un ambient si centru de training la gratar atat de bine pus la punct cum putine mai sunt in lume? De aceasta data training-ul s-a concentrat pe cateva produse proprii si retete noi aplicate pe diverse gratare cu carbune … nu mai putin de 8 din care 4 gratare ceramice cu carbune PRIMO Oval 😉 .

(mai mult…)