Categorie: Grill Fun


O dupa-amiaza la muzeul de … condimente

condimente-muzeu-Hamburg-spicys-museum_Grill-Society-2017-09_condimente-2

Muzeul de condimente Hamburg, Germania – am vizitat singurul muzeu privat de condimente din lume, situat in cartierul “Orasul depozitelor” (Speicherstadt) din Hamburg si a fost asemenea filmului “O noapte la muzeu”.

 

Denumirea cartierului “Orasul depozitelor” are radacini adanci in istoria comertului mondial avand in vedere rolul jucat de portul Hamburg, acela de poarta de intrare a marfurilor de peste oceane si in mod special a condimentelor, mirodeniilor, plantelor aromatice si alimentelor din Asia si America Latina.

(mai mult…)

Piersici la gratar, cu o crusta din biscuiti Amaretti

Piersici-crusta-biscuiti-Amaretti-la-gratar (4)

Piersici cu crusta din biscuiti Amaretti la gratar, un desert special de vara, deosebit si in acelasi timp lejer pentru sezonul cald, cu care va veti impresiona familia si prietenii. Totul se prepara un un gratar-cuptor, cu capac si termometru, fara fum si arome neplacute.

 

Ingrediente piersici la gratar:

  • 6 piersici coapte, tari, marime medie / mare (sa nu fie moi!)
  • 200g biscuiti italieni Amaretti
  • 100g unt
  • 50 ml rom
  • inghetata de vanilie (mai mult…)

Training la gratar cu Don Marco

training gratar Don Marco's BBQ (4)

Ca in fiecare an sau, corect spus, ca la fiecare inceput de sezon a trebuit sa ne lasam “chinuiti” 😉 intr-un training la gratar cu si la Don Marco’s BBQ! Ha ha ha … cine nu s-ar lasa chinuit 2 zile intr-un ambient si centru de training la gratar atat de bine pus la punct cum putine mai sunt in lume? De aceasta data training-ul s-a concentrat pe cateva produse proprii si retete noi aplicate pe diverse gratare cu carbune … nu mai putin de 8 din care 4 gratare ceramice cu carbune PRIMO Oval 😉 .

(mai mult…)

Bauturi la gratar: Sangria

retete sangria_bauturi la gratar grill (7)

In acest sezon am introdus tematica “Iberico” la cursurile de BBQ Learning by Burning dar nu am povestit (din pacate) de un alt element specific al bucatariilor spaniole si portugheze si anume: Sangria, bautura racoritoare alcoolica pe baza de vin si fructe, ce se prepara in casa ca bautura de masa. Intre timp bautura se gaseste in multe restaurante si terase din peninsula Iberica, fiind o bautura usor de preparat si foarte apreciata mai ales in timpul verii. (mai mult…)