O dupa-amiaza la muzeul de … condimente

0
642

Muzeul de condimente Hamburg, Germania – am vizitat singurul muzeu privat de condimente din lume, situat in cartierul “Orasul depozitelor” (Speicherstadt) din Hamburg si a fost asemenea filmului “O noapte la muzeu”.

 

Denumirea cartierului “Orasul depozitelor” are radacini adanci in istoria comertului mondial avand in vedere rolul jucat de portul Hamburg, acela de poarta de intrare a marfurilor de peste oceane si in mod special a condimentelor, mirodeniilor, plantelor aromatice si alimentelor din Asia si America Latina.

Inca de la intrarea in muzeu, situat la etajul 2 al unui fost depozit din “Speicherstardt”, te imbie aromele condimentelor exotice si parfumul diverselor plante aromatice. Muzeul adaposteste peste 900 de exponate din ultimele 5 secole, inclusiv scule si dispozitive de prelucrare a lor, si peste 50 de condimente ce pot fi degustate sau mirosite si care apoi prind viata precum personajele filmului „O noapte a muzeu”.

 

Apropape zilnic sunt organizate prezentari si cursuri despre condimente, mirodenii si plante aromatice, despre provenienta lor, despre zonele in care sunt cultivate si mai ales despre utilizarea lor. Rand pe rand, la un pahar de cafea cu scortisoara 😉 , veti descoperi amanunte “picante” despre ardeii iuti si il veti cunoaste pe “Dl. Scoville”, o veti intalni pe regina condimentelor, Vanilia, si pe regelor lor, Sofran, si multe alte mirodenii astfel incat la sfarsit veti putea spune linistit ca ati facut o calatorie in jurul lumii. Despre unele dintre ele o sa va povestim mai pe larg saptamanile urmatoare 😉 .

 

Si daca vreti sa va verificati cunostiintele acumulate nu ezitati sa raspundeti celor 5 intrebari ale pliantului aflat la intrare. Asa am descoperit ca o noua vizita la muzeu 😉 este necesara … intrebarea a 5-a nu am stiut s-o raspundem: “Ce condiment a fost gasit in nasul mumiei faraonului Ramses al II-lea?” (bine-inteles ca raspunsul poate fi gasit si cu ajutorul Google).

SPICY’s Gewuerzmuseum GmbH, am Sandtorkai 34, 20457 Speicherstadt Hamburg, Germania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.