Categorie: Porc


Costite de porc in stil caraibian cu ananas si rom

coaste-la-gratar_Spare-Ribs-glazura-Ananas-Rom_2017-04-02 (4)

Cand te gandesti la Caraibe, in peisajul plaja-mare-palmieri se incadreaza perfect un cocktail cu rom si o felie de ananas. Si atunci sa ne gandim cum ar fi sa asezam pe gratar niste costite de porc cu toate aceste arome deosebite mai ales ca originea cuvantului Barbecue, adica “barbacoa”, provine din zona Caraibe.

 

Ingrediente:

  • 4 sire de costite de porc (tips & tricks: despre modul de taiere si curatare a scaricicii puteti citi aici);
  • condiment Karibik de la Don Marco’s BBQ;
  • 200 ml rom;
  • sos barbecue Pineapple-Rum-Chipotle de la Don Marco’s BBQ;
  • suc de ananas;
  • chipsuri de afumare din butoaie de rom SmokeWood (tips & tricks: chipsuri pentru gratarele cu gaz sau cabrune; la gratare cu carbune pot fi folosite si bucati de doage din butoaie de rom).

(mai mult…)

Coaste de porc la gratar

coaste porc_scaricica gratar_sparerbis BBQ_2015-06-23 (15)

Coaste de porc la gratar: spare ribs, baby back ribs sau scaricica?

Pe masura ce cultura barbecue-ului se dezvolta si la noi in tara, tot mai multi pasionati de gratare ne intreaba de diferentele intre scaricica si notiunile americane “spare ribs” sau “baby back ribs”. Acest articol, a carui documentare am inceput-o cu mult timp in urma, incearca sa faca lumina in aceasta categorie de preparat si sa scoata in evidenta diferentele intre cele 3 denumiri de coaste, dar sa si prezinte metode de preparare a acestor coaste de porc la gratar. (mai mult…)

Cotlete de porc fara os la gratar si cartofi PigWing

1_cotlet porc fara os muschi file gratar

Savurati cotlete de porc la gratar, preparate fara os si servite cu garnitura de cartofi copti condimentati cu Pig Wing:

Ingrediente:

  • 500 gr. cotlet fara os sau muschi file; (4 felii a 125 gr.)
  • 4 cartofi mari medie
  • 1 lingura de amestec de condiment Pig Wing (de la Don Marco’s BBQ)
  • ulei de masline
  • pentru marinada sunt necesare :

– 50 gr. piper negru (boabe)
– 4 catei de usturoi decojiti
– 20 gr. cimbru (proaspat sau uscat)
– 1 ardei iute
– 10 ml acceto balsamico
– 10 ml suc proaspat de la ½ lamaie
– 100 ml ulei de masline

(mai mult…)