Categorie: Porc


Muschiulet de porc la gratar

Muschiulet de porc la gratar – un preparat usor de pregatit dar cu efect maxim ? – fie ca finger-food, aperitiv, dar si ca fel principal alaturi de o garnitura pe masura. Noi il folosim in mod special pentru rolul de aperitiv asa cum veti vedea si in galeria foto.

 

Ingrediente pentru muschiulet de porc la gratar:

  • 1 buc. muschiulet de porc (aprox. 400 – 500 gr.);
  • 50 gr. parmezan ras;
  • 70 gr. sunca de Serrano;
  • 1 lingura Mafia Coffee Rub – amestec de condimente pe baza de cafea de la Don Marco’s BBQ;

(mai mult…)

Pork rack la gratar

„Pork rack la gratar” este poate una dintre cele mai usoare si mai apreciate bucati de carne de porc si poate fi un preparat deosebit mai ales la intrunirile la gratar cu familia sau prietenii. Dupa cum veti vedea in poze si video-ul de mai jos, „pork rack la gratar” este o friptura dintr-o piesa intreaga, cotletul de porc cu os, ce se prepara in stil barbecue, adica Low & Slow iar dupa cateva ore de asteptat rezultatul merita cu desavarsire! ?

(mai mult…)

Costite de porc in stil caraibian cu ananas si rom

Cand te gandesti la Caraibe, in peisajul plaja-mare-palmieri se incadreaza perfect un cocktail cu rom si o felie de ananas. Si atunci sa ne gandim cum ar fi sa asezam pe gratar niste costite de porc cu toate aceste arome deosebite mai ales ca originea cuvantului Barbecue, adica “barbacoa”, provine din zona Caraibe.

 

Ingrediente costite de porc in stil caraibian:

  • 4 sire de costite de porc (tips & tricks: despre modul de taiere si curatare a scaricicii puteti citi aici);
  • condiment Karibik de la Don Marco’s BBQ;
  • 200 ml rom;
  • sos barbecue Pineapple-Rum-Chipotle de la Don Marco’s BBQ;
  • suc de ananas;
  • chipsuri de afumare din butoaie de rom SmokeWood (tips & tricks: chipsuri pentru gratarele cu gaz sau cabrune; la gratare cu carbune pot fi folosite si bucati de doage din butoaie de rom).costite de porc in stil caraibian

(mai mult…)

Coaste de porc la gratar

Coaste de porc la gratar: spare ribs, baby back ribs sau scaricica?

 

Pe masura ce cultura barbecue-ului se dezvolta si la noi in tara, tot mai multi pasionati de gratare ne intreaba de diferentele intre scaricica si notiunile americane “spare ribs” sau “baby back ribs”. Acest articol, a carui documentare am inceput-o cu mult timp in urma, incearca sa faca lumina in aceasta categorie de preparat si sa scoata in evidenta diferentele intre cele 3 denumiri de coaste, dar sa si prezinte metode de preparare a acestor coaste de porc la gratar. (mai mult…)