Categorie: Porc


Coaste de porc la gratar

coaste porc_scaricica gratar_sparerbis BBQ_2015-06-23 (15)

Coaste de porc la gratar: spare ribs, baby back ribs sau scaricica?

Pe masura ce cultura barbecue-ului se dezvolta si la noi in tara, tot mai multi pasionati de gratare ne intreaba de diferentele intre scaricica si notiunile americane “spare ribs” sau “baby back ribs”. Acest articol, a carui documentare am inceput-o cu mult timp in urma, incearca sa faca lumina in aceasta categorie de preparat si sa scoata in evidenta diferentele intre cele 3 denumiri de coaste, dar sa si prezinte metode de preparare a acestor coaste de porc la gratar. (mai mult…)

Cotlete de porc fara os la gratar si cartofi PigWing

1_cotlet porc fara os muschi file gratar

Savurati cotlete de porc la gratar, preparate fara os si servite cu garnitura de cartofi copti condimentati cu Pig Wing:

Ingrediente:

  • 500 gr. cotlet fara os sau muschi file; (4 felii a 125 gr.)
  • 4 cartofi mari medie
  • 1 lingura de amestec de condiment Pig Wing (de la Don Marco’s BBQ)
  • ulei de masline
  • pentru marinada sunt necesare :

– 50 gr. piper negru (boabe)
– 4 catei de usturoi decojiti
– 20 gr. cimbru (proaspat sau uscat)
– 1 ardei iute
– 10 ml acceto balsamico
– 10 ml suc proaspat de la ½ lamaie
– 100 ml ulei de masline

(mai mult…)

Cotlete duble de porc la gratar – reteta a la DonCaruso

1_cotlete porc gratar DonCaruso condiment DonMarco's BBQ

Aflandu-ne in vizita prin Germania, nu am putut sa nu-i salutam pe bunii nostri prieteni Camillo si Marco, ocazie cu care, la un pahar de whisky  savurat in „Don Caruso Lounge”, am schitat si planul de “bataie” pentru 2015. Dar despre acest subiect va vom povesti la momentul oportun.

Pana atunci insa va spunem si aratam noile inventii culinare ale lui Don Caruso … cotlete de porc la gratar de …  1kg!!! Trucul consta in portionarea cotletului cu os din 2 in 2 vertebre 😉 (mai mult…)