Reteta cotlete de porc la gratar in crusta de parmezan

0
581

Zilele trecute am gasit intr-un supermarket cotlete de porc de cca. 650 gr. (denumite comercial “cotlete haiducesti”) si imediat ne-am amintit de o reteta de pe “to do list-ul” nostru, preparat ce ne-a facut cu ochiul cu ceva timp in urma cand Don Caruso a prezentat-o pe blogul sau:

reteta cotlete de porc la gratar in crusta de parmezan.

 

In afara de feliile de cotlete cu os, pentru reteta cotlete de porc la gratar mai aveti nevoie de aprox. 50 gr. parmezan ras si aprox. 50 gr. condiment PigWing de la Don Marco’s BBQ.reteta cotlete de porc la gratar crusta parmezan

Ar fi pacat sa nu incercati sa si afumati (la cald) cotletele iar pentru aceasta aveti nevoie de 1-2 cuburi din doage de butoaie, de preferat whiskey sau vin rosu. Noi am ales whiskey.

Ca mod de pregatire, aceasta reteta cotlete de porc la gratar este foarte usoara si asigura un miros frumos atat in curte pana cand fripturile sunt gata, dar si o portie de mancare consistenta.

 

Ce trebuie sa faceti pentru reteta de cotlete de porc la gratar:

  1. amestecati condimentul Pig Wing cu parmezanul si presarati peste bucatile de carne apasand cu palma pe feliile de friptura;
  2. pregatiti gratarul pentru indirect grilling (coacere) – noi am folosit un grill ceramic Primo Oval Junior iar pentru cele 2 fripturi este de ajuns sa folositi jumatate din suprafata;
  3. preincalziti gratarul la 180°-200°C si, dupa aprinderea carbunilor, puneti chipsurile de afumare si asezati carnea pe gratar

Dupa toti acesti pasi nu mai aveti de asteptat decat 70-80 minute de coacere lenta, low and slow, la 160°- 180°C si afumare la cald, lenta si eficienta.

Feliile de cotlet sunt gata si pot fi servite cand temperatura carnii la os este de 75°C.

 

Savurati cu spor si placere atat procesul pe pregatire la gratar cat si Va dorim pofta buna!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.