Muschiulet de porc la gratar

Muschiulet de porc la gratar – un preparat usor de pregatit dar cu efect maxim ? – fie ca finger-food, aperitiv, dar si ca fel principal alaturi de o garnitura pe masura. Noi il folosim in mod special pentru rolul de aperitiv asa cum veti vedea si in galeria foto.

 

Ingrediente pentru muschiulet de porc la gratar:

  • 1 buc. muschiulet de porc (aprox. 400 – 500 gr.);
  • 50 gr. parmezan ras;
  • 70 gr. sunca de Serrano;
  • 1 lingura Mafia Coffee Rub – amestec de condimente pe baza de cafea de la Don Marco’s BBQ;

Ustensile necesare pentru preparea unui muschiulet de porc la gratar:

  • Gratar cu carbune sau cu gaz, setat pentru gatit indirect;
  • Chipsuri de afumare, recomandat peleti mediteranieni – produs din gama Don Marco’s BBQ
  • Frigarui de bambus;
  • Folie alimentara (pentru strans sunca de Serrano pe muschiuletul de porc);
  • muschiulet-de-porc-la-gratar-Grill-Society

 

Mod de preparare muschiulet de porc la gratar:

  • indepartati cu un cutit ascutit pielea alba, argintie de pe muschiuletul de porc si eventuale resturi de grasimi (daca e cazul);
  • asezati feliile de Serrano una langa alta, usor incalecate pe o bucata de folie alimentara;
  • presarati uniform pe sunca de Serrano un amestec 50% – 50% format din parmesan si amestecul de condimente Mafia Coffee Rub;
  • asezati pe mijloc muschiuletul de porc si impachetati prin rulare muschiuletul cu feliile de sunca;
  • de preferat sa lasati condimentul sa actioneze peste noapte iar daca nu aveti acest timp atunci macar pentru cateva ore inainte de a-l aseza in gratar;
  • pregatiti gratarul pentru metoda indirecta (indirect grilling) si preincalziti-l aprox. 10 min. pana ajunge la aprox. 180°C; durata de preincalzire si mentinere a temperaturii depind de tipul de gratar, de conditiile meteo de afara (incl. temperature) s.a.;
  • inainte sa asezati muschiuletul de porc pe gratar asezati peletii mediteranieni, sau chipsurile de afumare folosite, in carbunii incinsi sau daca aveti un gratar cu gaz in statia de afumare;
  • se lasa la indirect grilling si afumare (smoking) aprox. 45 min. la foc mediu, temperatura de aprox. 160 – 180°C:
  • muschiuletul de porc invelit in Serrano este gata cand termometrul va indica temperatura de 65°C (pentru culoare roze) sau 70°C (pentru bine-patruns); recomandam sa lasati bucata de carne sa se odihneasca aprox. 15 min., dupa ce ati luat-o din gratar.

 

Pofta buna si … Jar incins!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *