Branza brie la gratar cu fagure de miere si fructe de padure

Branza brie la gratar cu fagure de miere si fructe de padure va fi cu siguranta unul dintre cele mai delicioase, spectaculoase si usor de pregatit desert la gratar… cu care veti face furori 😉.

 

Ingrediente pentru branza brie la gratar cu fagure de miere si fructe de padure:

  • 2 bucati de brie cu mucegai alb (forma rotunda);
  • fagure de miere (4 bucati a aprox. 3 x 4 x 2 cm);
  • miere (ca extra topping);
  • 125 gr. de zmeura si afine proaspete.

Ustensile necesare pentru branza brie la gratar cu fagure de miere si fructe de padure:

  • gratar cu carbune sau gratar cu gaz cu optiune de Indirect Grilling;
  • placa de cedru;
  • foaie de copt;
  • spatula.

Prepararea branza brie la gratar cu fagure de miere si fructe de padure:

  • pregatiti gratarul pentru indirect grilling si preincalziti-l 5 minute la aprox. 220-240°C;
  • intre timp taiati branza brie in 2 parti astfel incat sa formati 2 buc. rotunde (vezi galerie foto);branza brie la gratar
  • asezati pe placa de cedru cele 2 rondele de branza brie cu partea fara mucegai in sus (recomandam sa folositi foi de copt pentru a fi ulterior mai usor si mai sigur cand luati branza fierbinte de pe placa de cedru); fata de indicatiile altor retete in acest caz placa de cedru nu trebuie mentinuta in apa – efectul de afumare nu trebuie sa fie atat de intens 😉 ;
  • pregatiti-va pentru aprox. 10 min. de incalzire intensa si rapida dar mai ales sa savurati aroma lemnului de cedru 😉 ;
  • cand observati ca branza brie din gratar incepe sa se inmoaie puteti scoate rondelele de branza si sa le asezati pe farfurii; imediat adaugati fagurele de miere, eventual 1-2 lingurite de miere in plus, dupa gust, si evident asezonati cu zmeura, afine si alte fructe de padure;
  • puteti gusta acest desert cu un pahar de vin dulce 😉.

Video preparare branza brie la gratar cu fagure de miere si fructe de padure:

Chiar daca vi se pare ca branza brie la gratar e un desert satios, totusi aroma proaspata a fructelor de padure in combinatie cu fagurele de miere fac din acest desert un preparat racoritor si potrivit pentru fiecare meniu bazat pe preparate din carne sau preparate vegetale.

 

Va dorim pofta buna si … jar incins!

PS: Bine-nteles ca in functie de gust si disponibilitatea ingredientelor (unele sunt sezoniere) puteti opta pentru prepararea de brie cu mucegai albastru, miere in loc de fagure, sau miere cu nuci si, de ce nu, coacaze rosii sau negre, fragute / fragi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *