Categorie: Invitați


Petrecere cu concurs la gratar

Zilele trecute am fost invitati la o petrecere privata (din acest motiv nu putem sa va destainuim toate detaliile, dar ne puteti crede pe cuvant 😊) unde organizatorii au conceput intregul eveniment in jurul unui concurs la gratar intre 3 pasionati de Barbecue. Fiind cea de a 2-a editie dupa cea de anul trecut, din2017, aceasta petrecere cu concurs la gratar s-a bucurat de mare succes in randul comunitatii, respectiv prietenii si vecinii concurentilor.

 

Cand am ajuns la fata locului evenimentul erau in plina desfasurare, 5 gratare erau incinse (3 cu carbune, 1 afumatoare cu carbune si 1 gratar cu gaz), majoritatea invitatilor era deja prezenta iar cei 3 concurenti lucrau intens la preparatele lor si se pregateau sa serveasca prima transa de bucate 😊. (mai mult…)

Live Barbecue Cooking cu Marius Tudosiei

Sa ne bucuram de Live Barbecue Cooking cu Marius Tudosiei!

 

Daca-l intrebi pe Marius cum s-ar descrie intr-o singura fraza avand in vedere multitudinea de proiecte minunate in care este implicat activ, atunci probabil ca: “hard working <<bacan>> de cand s-a nascut” ar fi o prezentare reprezentativa la fel ca moto-ul: “Iubesc mancarea buna, gatesc de placere, ma implic din convingere!“ ce l-a calauzit in tot ceea ce intreprinde zi de zi, in fiecare saptamana indiferent daca este vorba de Bacania Veche, The Charity Shop-ul din zona Pipera sau de emisiunea “Sanatatea in Bucate” de la Digi 24. (mai mult…)

Barbecue cu Adi Hadean: mancam, invatam si ne distram…pe acoperis!

Ne bucuram sa va prezentam, la inceput de sezon, o serie de evenimente barbecue cu Adi Hadean, evenimente high-class sustinute chiar de Adi Hadean (cunoscutul chef roman, iubitor al gastronomiei, pasionat de gatit in aer liber si multe altele). Aflat la a 2-a editie, Rooftop BBQ cu Adi Hadean este mai mult decat un seminar despre gatit la gratar fiind vorba, in esenta, de o seara de socializare la un curs despre carnea pregatita pentru gratar.

 

Cum o alegem, care sunt diferentele dintre carnea maturata si cea proaspata, cum o preparam efectiv la grill in functie de marime si tip? Pe toate le aflam la un barbecue cu Adi Hadean. (mai mult…)

Interviu Wolfgang Otto: Primul somelier de carne

Wolfgang Otto: Primul somelier de carne

Pasiunea sa pentru carnea de buna calitate l-a transformat pe Wolfgang Otto (44 ani) din economist in …. somelier de carne. Alaturi de cei 2 frati ai sai, Stephan si Michael, Wolfgang conduce cel mai rafinat comerciant de carne din Germania, si nu numai, firma OTTO Gourmet, infiintata in 2004 despre care v-am mai povestit aici si aici.

La o discutie lejera, la mic dejun, Wolfgang Otto a acordat un scurt interviu revistei ORIGINAL, publicatie a firmei Weber Grills, iar inceputul a fost cat se poate de incitant:

(mai mult…)

Interviu cu Grill Ueli, colaborator OUTDOORCHEF

De cand colaborati cu OUTDOORCHEF si cum a avut loc prima intalnire?

Colaborarea mea cu OUTDOORCHEF a inceput in 1997. Primele actiuni comune, cum ar fi cursuri de gatit la gratar, evenimente de presa etc. au fost sporadice insa de aproape 7 ani tin cursuri de gatit la grill in colaborare excelenta cu OUTDOORCHEF. Fostul proprietar al OUTDOORCHEF – Robert van de Ven -m-a intrebat daca as avea timp si mi-ar face placere sa incerc un sistem nou de gratar, grill-ul sferic cu gaz cu acest concept unic al palniei, anti-aprindere grasimi. Acesta m-a fascinat pur si simplu si de atunci lucrez cu si pentru acest produs.

(mai mult…)