Categorie: Invitați


Barbecue cu Adi Hadean: mancam, invatam si ne distram…pe acoperis!

event-ROOFTOP-barbecue-Adrian-Hadean_640x480_7

Ne bucuram sa va prezentam, la inceput de sezon, o serie de evenimente barbecue high-class sustinute de Adi Hadean (cunoscutul chef roman, iubitor al gastronomiei, pasionat de gatit in aer liber si multe altele 😉). Aflat la a 2-a editie, Rooftop BBQ cu Adi Hadean este mai mult decat un seminar despre gatit la gratar fiind vorba, in esenta, de o seara de socializare la un curs despre carnea pregatita pentru gratar, cum o alegem, care sunt diferentele dintre carnea maturata si cea proaspata, cum o preparam efectiv la grill in functie de marime si tip. (mai mult…)

Interviu Wolfgang Otto: Primul somelier de carne

Wolfgang_Otto_grill-society.ro

Wolfgang Otto: Primul somelier de carne

Pasiunea sa pentru carnea de buna calitate l-a transformat pe Wolfgang Otto (44 ani) din economist in …. somelier de carne. Alaturi de cei 2 frati ai sai, Stephan si Michael, Wolfgang conduce cel mai rafinat comerciant de carne din Germania, si nu numai, firma OTTO Gourmet, infiintata in 2004 despre care v-am mai povestit aici si aici.

La o discutie lejera, la mic dejun, Wolfgang Otto a acordat un scurt interviu revistei ORIGINAL, publicatie a firmei Weber Grills, iar inceputul a fost cat se poate de incitant:

(mai mult…)

Interviu cu Grill Ueli, colaborator OUTDOORCHEF

Grill-Ueli

De cand colaborati cu OUTDOORCHEF si cum a avut loc prima intalnire?

Colaborarea mea cu OUTDOORCHEF a inceput in 1997. Primele actiuni comune, cum ar fi cursuri de gatit la gratar, evenimente de presa etc. au fost sporadice insa de aproape 7 ani tin cursuri de gatit la grill in colaborare excelenta cu OUTDOORCHEF. Fostul proprietar al OUTDOORCHEF – Robert van de Ven -m-a intrebat daca as avea timp si mi-ar face placere sa incerc un sistem nou de gratar, grill-ul sferic cu gaz cu acest concept unic al palniei, anti-aprindere grasimi. Acesta m-a fascinat pur si simplu si de atunci lucrez cu si pentru acest produs.

(mai mult…)

Don Caruso si Don Marco invitaţi la cea de-a doua ediţie Grill Champions Tour Winter Grilling

GCT

Grill Champions Tour este primul eveniment profesionist din România dedicat outdoor cooking-ului. Cea de-a doua ediţie Grill Champions Tour are loc sâmbată, 26 noiembrie, în Bucureşti şi va avea ca temă principală barbecue-ul pregatit iarna.

În cadrul celei de-a doua ediţii, invitaţii vor fi doi campioni la barbecue, de origine germană, posesori a numeroase titluri obţinute la competiţii de grilling şi barbecue atât ca amatori, cât şi ca profesionişti – Camillo „Don Caruso” Tomanek – protagonistul primei ediţii, desfasurată în luna martie a acestui an şi „Don Marco” Greulich – vicecampion mondial în cadrul World Barbecue Championship 2011. (mai mult…)

James Beard despre grilling si barbecuing

james-beard

“Grilling, broiling, barbecuing – whatever you want to call it – is an art, not just a matter of building a pyre and throwing on a piece of meat as a sacrifice to the gods of the stomach.” – James Beard

Iata ce ne spune unul dintre cei mai cunoscuti bucatari americani. Una din figurile de seama, care a avut curajul sa introduca mare parte din arta culinara franceza intr-o tara ca America. Dar se pare ca a facut-o atat de bine, incat numele lui rasuna la fel de puternic si astazi. (mai mult…)