Costite de porc in stil caraibian cu ananas si rom

Cand te gandesti la Caraibe, in peisajul plaja-mare-palmieri se incadreaza perfect un cocktail cu rom si o felie de ananas. Si atunci sa ne gandim cum ar fi sa asezam pe gratar niste costite de porc cu toate aceste arome deosebite mai ales ca originea cuvantului Barbecue, adica “barbacoa”, provine din zona Caraibe.

 

Ingrediente costite de porc in stil caraibian:

  • 4 sire de costite de porc (tips & tricks: despre modul de taiere si curatare a scaricicii puteti citi aici);
  • condiment Karibik de la Don Marco’s BBQ;
  • 200 ml rom;
  • sos barbecue Pineapple-Rum-Chipotle de la Don Marco’s BBQ;
  • suc de ananas;
  • chipsuri de afumare din butoaie de rom SmokeWood (tips & tricks: chipsuri pentru gratarele cu gaz sau cabrune; la gratare cu carbune pot fi folosite si bucati de doage din butoaie de rom).costite de porc in stil caraibian

Ustensile necesare pentru costite de porc in stil caraibian:

  • gratar cu capac si termometru (de preferat gratar cu carbune);
  • gratar cu functie de gatit indirect (indirect grilling);
  • pensula silicon;
  • suport de inox pentru costite.

Preparare costite de porc in stil caraibian:

  1. stropiti cu rom costitele taiate si curatate conform link-ului de mai sus si presarati mix-ul de condimente Karibik, inveliti in folie alimentara fiecare scaricica de porc si lasati-le peste noapte in frigider;
  2. preincalziti gratarul si setati-l pentru gatit indirect; intre timp lasati un pumn de chipsuri din butoaie de rom la inmuiat intr-un bol (aprox. 30 min.) (tips & tricks: puteti sa le tineti la inmuiat chiar intr-un pahar cu rom);
  3. scoateti costitele de la rece pentru aprox. 30 min la aclimatizare si inainte se la asezati in suportul de coaste aruncati chipsurile de butoi de rom in carbune; apoi puneti capacul si pastrati temperatura la nivelul 120-130 C. (tips & tricks: asezati de preferat o tava de unica folosinta sub costite si puneti un deget de suc de ananas cu un paharel de rom);
  4. la fiecare 30-45 min. puteti sa stropiti costitele de porc pentru hidratare cu suc de ananas (eventual si rom);
  5. intre timp pregatiti sosul pentru glazura; puteti folosi doar Pineapple-Rum-Chipotle de la Don Marco sau il puteti completa cu un intrus asiatic sos sweet-chilli (eventual si rom);
  6. in functie de cantitatea de carne (nr. de sire de coaste) de care dispuneti si temperaturile de lucru prepararea (incl. afumarea de la inceput) dureaza intre 4 si 6 ore;
  7. costitele sunt gata cand carnea se retrage dupa os aprox. 0,5 cm; ungeti carnea cu sosul barbecue cu aprox. 10-15 min. inainte de momentul final; in cele cateva minute de stat la caldura are loc caramelizarea zaharului din ananas resp. sosul BBQ si se formeaza crusta atat de mult apreciata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *