Training la gratar cu Don Marco

Ca in fiecare an sau, corect spus, ca la fiecare inceput de sezon a trebuit sa ne lasam “chinuiti” 😉 intr-un training la gratar cu si la Don Marco’s BBQ! Ha ha ha … cine nu s-ar lasa chinuit 2 zile intr-un ambient si centru de training la gratar atat de bine pus la punct cum putine mai sunt in lume? De aceasta data training-ul s-a concentrat pe cateva produse proprii si retete noi aplicate pe diverse gratare cu carbune … nu mai putin de 8 din care 4 gratare ceramice cu carbune PRIMO Oval 😉 .

 

Ca o gazda primitoare, Marco a avut grija sa aiba de toate, atat “material” pentru curs sub forma de coaste de porc, 5 kg de Boston-Butt-Pork (spata si ceafa de porc) si altele, cat si material pentru “scoleri” ceva carnati, cotlete de porc (de Mangalita maturata 6 luni! ) dar si “intaritorul” Jack care sa ne scoata din amorteala vremii 🙂 . Acu’ sa nu credeti ca nu ne-am vazut si de scoala, prima lectia a fost rapid predata: “Whiskey is the blood of barbecue!” 😀 iar dupa ce am pus la punct planul de bataie si etapele scolarizarii a sosit momentul lectiei nr. 2: „orice training are nevoie si de … pauza!” 😀 servita alaturi de un carnat fript pe durata primei lectii.

Dar sa revenim si la treburi serioase: Prima zi a fost dedicata pregatirii preparatelor, iar printre temele principale de lucru au fost: Spare Ribs (vs. Baby Back Ribs), Pulled Pork, selectarea piesei de carne pentru Beef Brisket dintr-o bucata de 6-7 kg de carne s.a. completate de diverse “lucrari” pentru papilele gustative ale participantilor: steak de vita cu sos chimicurri, scoici Saint Jacques invelite in somon si fripte pe placa de sare si cu glazura de mango si nuca de cocos, iar spre seara, cotletele maturate de Mangalita timp de 6 saptamani, dar si un desert pe baza de ananas (am uitat reteta 🙁 ).

Pe parcursul zilei nu am uitat sa facem si cateva teste comparative ale principalelor rub-uri Don Marco aplicate pe o bucata de ceafa de porc: Cherry Bomb, Carolina Mustard,  Pork Powder si noutatea sezonului trecut: King Cacao. Castigator a fost declarat …. degustatorul lor 😀 ! Mai bine nici ca se putea 😉 !

 

A 2-a zi a fost dedicata slow-cooking-ului, smoking-ului si altor tehnici clasice de barbecue. Astfel, rand pe rand, au fost pregatite costitele de porc (Cherry Bomb Spare Ribs), ciocanele de pui, Pulled Pork si Beef Brisket insotite de cate un pahar de bere dar nu oricare ci Craft Beer, un Indian Pale Ale … dar pozele de mai jos sunt mai ”graitoare” decat toate descrierile scrise, asa ca va lasam cu ele 😉

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *