Cea mai buna echipa de BBQ din Romania in 2019

2
5280

Cea mai buna echipa de BBQ din Romania a fost desemnata in weekendul care tocmai s-a incheiat cu ocazia primului concurs de barbecue, Transylvanian BBQ Festival , organizat in Romania, dupa regulamentul KCBS (Kansas City Barbecue Society). La concursul ce a avut loc in localitatea Olteni, jud. Covasna, au participat numai putin de 17 echipe de barbecue din toata lumea: Anglia, Olanda, Germania, Ungaria, Bulgaria, Romania si una chiar din SUA.

Participantii s-au intrecut in preparea a numai putin de 5 feluri de mancare din care o categorie este denumita “Mistery Box”. Celelalte categorii, cele standard, au fost: pui, coaste de porc, Pulled Pork si Beef Brisket (pieptul de vita este categoria regina) iar preparatele au fost evaluate de un grup international format din 18 jurati dintre care unii jurati au la activ peste 100 de evaluari la astfel de concursuri.

Premiul 1 (in valoare de 1.500 EUR) a fost castigat de IQ BBQ din Olanda probabil una dintre cele mai experimentate si “galonate” echipe actuale de BBQ din lume: titlul de campioana a Olandei in 2015 si 2016, titlul de campioana a Europei in 2016 si titlul de campion mondial tot in 2016, toate dupa regulamentele KCBS. Interesant e faptul ca echipa IQ BBQ este compusa dintr-un singur membru, in persoana lui Richard Wagers care intrebat fiind de noi de ce este singur, ne-a raspuns: “Nimanui nu-i place se lucreze cu mine 😊! Probabil acesta e motivul pentru care lucrez singur 😊!” fapt ce te duce cu gandul ca omul este mai retras, mai putin sociabil. Dar pe durata celor 2 zile de concurs Richard a avut destule ocazii sa ne dovedeasca tuturor contrariul 😉 .

Locul 2 i-a revenit echipei din Anglia, Unchiul Toni 😉 (foarte simpatic si comunicativ / sociabil) in timp ce locul 3 i-a revenit echipei germane White Squirrel BBQ (veverita alba).

Revenind pe meleagurile noastre, carpatine, din cele 6 echipe de BBQ romanesti prezente la concurs, echipa Food’Venture din Sovata a obtinut cea mai buna clasare iar in mod exceptional, fiind primul concurs KCBS organizat in Romania, a primit invitatia de a participa la cel mai renumit eveniment de barbecue din lume, Jack Daniel’s Invitational Barbecue ce se organizeaza anual in SUA. Invitatia obtinuta este sustinuta atat de punctajul obtinut la toate cele 5 preparate cat si de castigarea categoriei “pui”.

Dorim tinerei echipe Food’Venture mult succes in continuare si … jar incins! 😊

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.