Piept de rata asiatic pe placa de sare si glazura portocale-habanero

Cateodata sa prepari un piept de rata intreg poate fi o provocare.

 

Desi este considerat un preparat nobil, nu multi se incumenta sa il pregateasca la gratar retinuti fiind de textura carnii si de grasimea specifica a pieptului de rata. Vom incerca o reteta simpla de piept de rata in stil asiatic pe placa de sare si glazura de portocale-habanero, preparat la gratar, si vom vedea cum toate provocarile, o data depasite, nu aduc decat satisfactii culinare 🙂 :

 

Ingrediente piept de rata asiatic pe placa de sare si glazura portocale-habanero:

  • 2 buc. piept de rata aprox. 250 gr. fiecare
  • Mix condimente ASIA (amestec de condimente specific asiatice) de la Don Marco’s BBQ
  • 2 placi de sare roz de stanca (sau o placa de sare marime mare)
  • Sos BBQ Orange Habanero de la Don Marco’s BBQ

Preparare piept de rata asiatic pe placa de sare si glazura portocale-habanero:

  • tamponati pieptul de rata si crestati usor stratul de grasime de pe piept fara a intra in carne;
  • presarati mixul de condiment ASIA (dupa gust) si lasati-l la marinat pentru cateva ore in frigider;
  • preincalziti gratarul pana la aprox. 180-200°C timp de cateva minute;
  • puneti bucatile de piept de rata pe placa de sare (partea cu grasime pe placa de sare) si asezati-le in gratar (nu preincalziti placa de sare!)
  • gatiti bucatile de rata indirect la temperatura de 180-200°C, aprox. 15 minute pana ajung la temperatura interioara a pieptului de rata de 62°C (rose)
  • glazurati carnea cu sos barbecue Orange-Habanero (sos barbecue dulce-iute de la Don Marco’s BBQ) si mai lasati cateva minute in gratar pentru caramelizare.piept de rata pe placa de sare

Recomandare de servire piept de rata asiatic pe placa de sare si glazura portocale-habanero:

  • legume preparate la wok in stil asiatic
  • noodles (paste chinezesti, taitei de orez)
  • vin roze sec

Enjoy it!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *