Cateodata sa prepari un piept de rata intreg poate fi o provocare.
Desi este considerat un preparat nobil, nu multi se incumenta sa il pregateasca la gratar retinuti fiind de textura carnii si de grasimea specifica a pieptului de rata. Vom incerca o reteta simpla de piept de rata in stil asiatic pe placa de sare si glazura de portocale-habanero, preparat la gratar, si vom vedea cum toate provocarile, o data depasite, nu aduc decat satisfactii culinare 🙂 :
Ingrediente piept de rata asiatic pe placa de sare si glazura portocale-habanero:
- 2 buc. piept de rata aprox. 250 gr. fiecare
- Mix condimente ASIA (amestec de condimente specific asiatice) de la Don Marco’s BBQ
- 2 placi de sare roz de stanca (sau o placa de sare marime mare)
- Sos BBQ Orange Habanero de la Don Marco’s BBQ
Preparare piept de rata asiatic pe placa de sare si glazura portocale-habanero:
- tamponati pieptul de rata si crestati usor stratul de grasime de pe piept fara a intra in carne;
- presarati mixul de condiment ASIA (dupa gust) si lasati-l la marinat pentru cateva ore in frigider;
- preincalziti gratarul pana la aprox. 180-200°C timp de cateva minute;
- puneti bucatile de piept de rata pe placa de sare (partea cu grasime pe placa de sare) si asezati-le in gratar (nu preincalziti placa de sare!)
- gatiti bucatile de rata indirect la temperatura de 180-200°C, aprox. 15 minute pana ajung la temperatura interioara a pieptului de rata de 62°C (rose)
- glazurati carnea cu sos barbecue Orange-Habanero (sos barbecue dulce-iute de la Don Marco’s BBQ) si mai lasati cateva minute in gratar pentru caramelizare.
Recomandare de servire piept de rata asiatic pe placa de sare si glazura portocale-habanero:
- legume preparate la wok in stil asiatic
- noodles (paste chinezesti, taitei de orez)
- vin roze sec
Enjoy it!