Cum alegem un gratar la pret redus devine o tema de lucru pentru multi dintre noi cand primavara bate la usa si orice vanticel ni se pare o adiere de primavara timpurie. Fiecare se gandeste cum sa amenajeze sau sa decoreze gradina sau terasa, mai pe scurt spatiul personal in aer liber.
Printre altele, un gratar cu gaz, cu carbune sau un grill electric poate deveni o prioritate de sezon pentru unii si de aceea, toti comerciantii de astfel de aparate au pregatit oferte mai mult sau mai putin atractive. De aici si intrebarea: cum aleg cel mai bine un gratar la pret redus? Am identificat mai jos 5 aspecte primordiale in luarea unei decizii eficiente:
1. E important sa ne documentam inainte de cumparare
Chiar daca ne atrage un gratar la pret redus chiar si cu 20% sau cu cateva sute bune de lei, e bine sa verificam daca gratarul cu pricina este unul consacrat, cunoscut ca model, apreciat calitativ din punct de vedere al rezultatului culinar si nu in ultimul rand, daca apartine unei marci, unui producator de gratare de incredere. Sa nu fie un pret umflat si apoi discountat.
2. E bine sa cerem o parere avizata inainte de achizitie
Chiar daca cel mai simplu este sa comanzi online, atras de un gratar la pret redus, mai bine du-te sa-l vezi, sa pui mana pe el, sa vezi ca e stabil, robust, daca materialele folosite sunt de calitatea promisa si dorita, daca finisajele corespund asteptarilor tale. De aceea un gratar la pret redus pe care il poti vedea in magazin te poate convinge (sau nu) si nu vei regreta atunci cand vei pregati preparatele la el. Cere sfatul sau parerea unor specialisti cu traditie, pasionati in domeniu.
3. Ideal ar fi sa fi gustat cel putin un preparat rezultat pe acel gratar
Daca ai prieteni sau cunostinte care au deja un gratar si ai avut ocazia sa si vezi cum se prepara carnea, daca se aprinde sau nu grasimea, daca se frige uniform carnea, daca fripturile sunt patrunse, daca sunt uscate sau suculente, atunci iti poti forma o parere. Daca ai mai si gustat si ti-a placut, nu uita ca intotdeauna e loc de mai bine 😉.
4. Evitati idea preconceputa: “toate gratarele sunt la fel”
Am tot auzit expresia: “e doar un gratar”, sau “tot un gratar e”, sau “oricum toate gratarele sunt la fel”. E usor sa cadem in capcana aceasta deoarece nici nu trebuie sa ne mai batem capul: alegem un gratar la pret redus cat mai mult si …cam atat. Cu cat e mai redus pretul gratarului, cu atat credem ca suntem mai castigati. Adevarul este ca veti castiga doar atunci cand raportul pret-calitate-dotari este unul corect. Cati bani dai, atata face! Cine cumpara ieftin, cumpara … de 2 ori.
5. Aveti grija sa aveti cu cine va puteti sfatui si dupa achizitie
Si nu in ultimul rand, evitati sa cumparati de la un magazin care nu e capabil sa ofere asistenta, mai ales dupa achizitie. Dupa ce ai instalat gratarul in curte sau pe balcon cel mai important este sa incepi sa-l utilizezi cat mai mult, cat mai eficient si cu rezultate din ce in ce mai bune. E important sa ai cu cine vorbi, de la cine cere si primi sfaturi (sau secrete ascunse 😉 ) rezultate doar din practica la gratar.