Coco-Brichetele pentru gratar, asa cum induce si denumirea, sunt brichete pentru gratare produse din carbune din coaja de nuca de cocos, un combustibil tot mai cunoscut si apreciat de pasionatii de gratare si barbecue din intreaga lume.
Dar care sunt avantajele acestor brichete pentru gratare de la Jupan Gratarescu realizate din coaja de nuca de cocos?
- In primul rand brichetele din coaja de nuca de cocos au o durata de ardere foarte lunga, de pana la 4 ore in functie de temperatura de lucru.
- Un alt avantaj este tipul temperaturii pe care o genereaza aceste brichete pentru gratare, o temperatura constanta pe o durata lunga de timp. Acest aspect completat cu punctul anterior fac ca aceste brichete pentru gratare sa fie recomandate pentru slow-cooking, pentru toate preparatele pregatite lent la gratar sau smoker cum ar fi coaste de porc, pulled-pork s.a.
- Dar si pasionatii de steak-uri si fripturi rapide la gratar vor fi multumiti pentru ca la nevoie brichetele din coaja de nuca de cocos pot arde si cu temperaturi foarte inalte.
- Cunoscand aceste caracteristici fizice generale ale brichetelor Jupan Gratarescu din nuca de cocos, veti putea doza cantitatea necesara pentru fiecare utilizare in parte, astfel aceste coco-brichete pentru gratare cochete sunt si economice,
- In al 4-lea rand la coco-brichetele Jupan Gratarescu durata de aprindere este scurta, deja dupa 20 min. puteti folosi jarul de brichete pentru a incepe prepararea fripturilor la gratar. Recomandam ca pentru aprinderea brichetelor de carbune sa folositi o cana de aprindere, astfel durata aprinderii va fi mai scurta decat in mod traditional si veti avea toate brichetele incinse astfel incat sa puteti genera un pat uniform de brichete aprinse, un jar incins uniform.
- Al 5-lea avantaj al utilizarii coco-brichetelor Jupan Gratarescu din coaja de nuca de cocos este ca atat pe durata aprinderii cat si in timpul folosirii lor in gratar, aceste brichete pentru gratare vor genera foarte putin fum fapt ce recomanda utilizarea lor si in zone cu aglomeratie urbana. Bine-inteles ca brichetele incinse fie ele si din coaja de nuca de cocos vor genera fum daca va curge pe ele excesiv de multe grasime de la preparate.
- Pentru pasionatii de barbecue, in sensul original al cuvantului, adica pentru pasionatii de smoking, coco-brichetele ard timp indelungat cu aroma neutra lucru ce permite completarea cu chipsuri de afumare din diverse arome de lemn (mar, cires, hickory sa.) sau cu bucati de doage din foste butoaie de whiskey, rom, cognac s.a.
- In comparatie cu brichetele din lemn de fag, stejar s.a., pentru productia brichetelor din coaja de nuca de cocos nu a fost taiat nici un arbore, nici un pom. Astfel contribuiti si dvs. la protectia mediului inconjurator. Coco-brichetele pentru gratare cochete de la Jupan Gratarescu sunt produse in India din resturi materiale naturale avand la baza nuca de cocos, resturi generate de industriile prelucratoare ale nucilor de cocos, cum sunt industria alimentara sau cea cosmetica. Dupa transformarea cojilor din nuca de cocos in carbune, resturile sunt macinate si amestecate cu clei de cartofi, presate in forma de “pernita” si lasate apoi la uscat.
- Utilizarea cleiului natural, de cartofi in fabricatia brichetelor ofera siguranta in aprinderea brichetelor fata de alte brichete a caror pulbere este amestecata cu substante chimice inflamabile ce pot conduce la o ardere necontrolata.
- Nu in ultimul rand, coco-brichetele Jupan Gratarescu, fiind 100% naturale, produc foarte putina cenusa iar cea ramasa poate fi folosita ca si ingrasamint in gradina.
Va dorim … jar incins!
Toata linia Jupan Gratarescu o puteti gasi aici!