Categorie: Grill Tips


Despre iuteala la gratar, de ce ne place iutele

Hamburg-spicys-museum_Grill-Society-2017-09_piper Jamaica

De ce ne place iuteala la gratar – Despre iuteala si ardei iuti Jalapeno, Habanero si altii – Ce este iuteala

 

Saptamanile trecute scriam despre imbogatirea cunostiintelor cultural-culinare cu ocazia vizitei efectuate la Muzeul de condimente din Hamburg. O stire din luna Aprilie 2017, afisata in cadrul muzeului la sectiunea “HOT”, ne-a atras atentia ca recordman-ul Carolina Reaper (cel mai iute ardei din lume) a fost detronat de … Dragons’s Breath care ar fi cu 10% mai iute decat predecesorul sau si ca ar ajunge pana la 2,48 mio. SHU.

Si apoi am cazut pe ganduri, cu multe intrebari printre care cum si ce se masoara incat sa poti determina nivelul de iute. Dar cu renumitii Jalapeno si Habanero cum ramane? Cum ramane cu gradul de iuteala la gratar preferat? Asadar ne-am vazut in fata multor intrebari si ne-am hotarat sa le clarificam cu voi, dar sa le luam pe rand. (mai mult…)

Manusi termorezistente gratar – Ultimul racnet in materie

Bine-cunoscut publicului din Romania datorita seriei de evenimente Grill Champions Tour (si nu numai 😉 ), DonCaruso in colaborare cu firma germana SEIZ a lansat o pereche de manusi termorezistente gratar, ce se doreste a fi ultimul racnet in domeniu datorita conceptului de produs, calitatii fabricatiei si nu in ultimul rand al materialelor folosite.

 

Dar cel mai bine il lasam pe Don Caruso sa va prezinte aceste manusi termorezistente gratar: (mai mult…)

Peste intreg la gratar

Multa lume se fereste de prepararea unui peste intreg la gratar si prefera peste file sau … mai bine … fara peste pe gratar! 😉 Probabil aceasta reticenta are la baza cateva experiente neplacute avute la gratar cand pestele s-a rupt la intoarcerea de pe o parte pe alta sau a ramas lipit de gratar s.a. Trebuie sa avem in vedere ca pestele are o carne delicata si o structura mai putin robusta decat alte tipuri de carne si din acest motiv trebuie tratat cu atentie dar mai ales…. pestele trebuie intors o singura data!

 

Daca urmam cu atentie cativa pasi, va deveni o placere prepararea unui peste intreg la gratar:

 

(mai mult…)