Categorie: Grill Tips


Cu si despre marinada Teriyaki

Zilele trecute am publicat reteta in stil asiatic cu pulpe pui la gratar in care ingredientul surpriza a fost marinada Teriyaki de la Jim Beam. Chiar daca Jim Beam este marca americana, stilul marinadei Teriyaki are origini in Japonia. Aici, sub notiunea de teriyaki se intelege un mod de a gati prin frigere (fie pe gratar, fie in tigaie) cu un sos care se numeste tare si are la baza 3 elemente: sos de soia, zahar (sau miere) si mirin (vin din orez cu continut redus de alcool si in grad ridicat de zaharuri). (mai mult…)

Cutitele Fiskars «must have» pentru orice bucatarie!

Pentru a intelege mai bine situatiile ce apar in bucatarii la pregatirea mesei cotidiene, producatorul de cutite bucatarie, grupul finlandez Fiskars a studiat obiceiurile de gatit din casele unor familii din Germania. Cercetatorii au studiat pe parcursul anului 2013 practicile zilnice de gatit, felul in care se pregateste si se serveste masa dar si cumparaturile care se fac in acest scop.

Studiul a inclus diverse metode de cercetare de la interviuri individuale pana la observarea participantilor la pregatirea mesei si arata ca în cele mai multe bucatarii obisnuite este dezordine iar gasirea ustensilelor pentru gatit este o problema. Blaturile de lucru si sertarele sunt pline de instrumente neutilizate – membrii familiei nu sunt nici macar constienti de existenta multora dintre ele. (mai mult…)

Maturare uscata carne de vita – Dry Aging

Imediat dupa sacrificarea unei vite, indiferent de rasa, varsta sau hrana primita, chiar si cea mai apreciata bucata de carne este tare si neplacuta, astfel carnea de vita trebuie maturata pana la 4 saptamani.

Asa cum spuneam si aici, exista doua forme de maturare carne de vita: cea uscata (Dry Aging) si Wet Aging. Aceasta din urma s-a impus in mod special din motive economice, deoarece carnea (separata de os) este imbatranita in suc propriu, in pungi ermetice, vacuumate. Din acest motiv pierderea in greutate a bucatii de carne este foarte mica.

(mai mult…)