Mere coapte la gratar

Mere coapte la gratar, umplute si apoi afumate la gratar pe placa de cedru.

 

Merele umplute, coapte si afumate la gratar pe placa de cedru le puteti prepara incepand cu primele semne ale toamnei pana iarna tarziu spre incantarea voastra si eventual si a invitatiilor, dar si spre …. “bucuria” vecinului 😉 atunci cand va simti aroma de cedru si mere coapte la gratar timp de vreo jumatate de ora cat dureaza coacerea lor. Asa ca recomandarea noastra este sa pregatiti inca de la inceput 1-2 mere in plus pentru ca nu stii cand va suna vecinul la usa 😊 .

 

In acest articol veti gasi 2 variante, 2 retete, pentru umplutura merelor, dar prepararea lor la gratar, cu coacere si afumare, este aceeasi, si la fel ca durata. Bine-nteles ca odata ce creste numarul merelor si durata de preparare se va extinde cu aprox. 10-15 min. Si nu uitati ca iarna durata de preincalzire a gratarului este mai mare, implicit consumul de carbune este mai mare 😉 .

 

Ingrediente pentru mere coapte la gratar, umplute si afumate la gratar:

  • 2 mere (de marime medie);
  • 20 gr. unt;
  • 50 gr. fulgi de migdale;
  • 2 linguri de miere;
  • 1 lingura de zahar;
  • 80 gr. crema (budinca) de vanilie (gasiti la raionul de lactate din supermarket).

Mod de preparare a merelor coapte la gratar, umplute si afumate la gratar:

  • asezati placa de cedru intr-o tava cu apa; placa trebuie sa fie acoperita de apa si trebuie sa stea aprox. 2-3 ore la imbibat;
  • taiati fundul marului pentru a sta drept pe placa de cedru si scoateti miezul si samburii;
  • asezati merele pe placile de cedru si umpleti-le cu budinca de vanilie;
  • amestecati untul (topit), cu mierea, zaharul si fulgii de migdale;
  • preincalziti grill-ul la 200°C
  • puneti placile de cedru de mere pe gratarul grill-ului si lasati-le la aprox. 200°C timp de 30 min.
  • scoateti merele din grill atunci cand sunt usor moi la exterior;
  • ATENTIE: continutul este lichid si fierbinte!

Reteta alternativa mere coapte la gratar:

 

Puteti incerca o varianta cu umplutura din amestec de nuci, zahar brun, rom si southern comfort. Iata si cantitatile necesare:

  • 2 cl rom
  • 2 cl Southern Comfort
  • 2 linguri zahar brun
  • 3 linguri nucimere-coapte-la-gratar-afumate-pe-placa-de-cedru-Grill-Society

 

Puteti servi mere coapte la gratar alaturi de o cupa de inghetata de vanilie! 😉 Va dorim pofta buna si … Jar incins! 😊

Ambele retete sunt publicate in limba germana pe blogul lui Don Caruso BBQ, pozele si traducerea apartin Grill-Society Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *