Dovleac copt la gratar

Un dovleac copt pare la prima vedere un preparat simplu, totusi cativa pasi (de care ar fi bine sa tineti cont) pot imbunatatii considerabil rezulatatul final. Un dovleac copt la gratar este un desert potrivit toamna, cand vremea incepe sa fie mai rece si aromele de lemn si carbune ne incalzesc atmosfera de acasa 🙂 !

Iata pasii:

  • taiati dovleacul pe jumatate dar nu pe “merdian” ci pe “paralele”
  • merita sa-l aromatizati cu amestecul dvs. preferat de condimente – in cazul nostru a fost Sugar ‘N Spice de la Don Marco’s BBQ
  • un dovleac copt la gratar este bun, gustos, dupa ce a trecut printr-un “slow-cooking” absolut necesar … cele cateva ore (in functie de marime) de coacere lenta, la temperatura mica aprox. 150°C se merita cu varf si indesat efortul 🙂 sa nu mai vorbim de aroma pe care o lasa in jurul gratarului, in casa, in bucatarie;
  • este de dorit ca in timpul perioadei de coacere, marginea dovleacul sa fie protejata de aerul fierbinte sa nu se arda, carbonizeze; acest lucru se poate realiza prin pozitionarea tavii cu dovleac mai jos, mai departe de capacul incins al gratarului;
  • dupa mai multe ore, in mijlocul dovleacului se aduna o cantitate mare de suc (transparent), care trebuie lasat sa se evapore;
  • evaporarea sucului intensifica gustul dulce al dovleacului;
  • coacerea dovleacului a ajuns la final cand suprafata interioara este de culoare rumena, aurie;
  • ca si in cazul fripturilor din piese mari, intregi, si dovleacul trebuie lasat sa se linisteasca, astfel incat sucurile sa se redistribuie uniform in „carnea” dovleacului si sa fragzeasca, sa inmoaie, crusta.

Jar incins! Pofta buna! Happy Halloween!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *