Categorie: Pasăre


Ciocanele la gratar in stil caraibian

Unul dintre preparatele care a facut furori la Grill Champions Tour VI – Meniu Caraibian – a fost ciocanele la gratar, clasicele pulpe de pui, preparate la gratar in stil caraibian si glazurate cu un sos din marmelada de caise si rom. Dar iata secretele acestui preparat la gratar, usor si rapid, cunoscut si sub denumirea de ciocanele la gratar caraibiene pentru petreceri reusite de weekend:

 

Ingrediente ciocanele la gratar in stil caraibian:

(mai mult…)

Pulpe de pui si mango marinate cu Jim Beam Teriyaki

pulpe de pui si mango marinate cu Jim Beam Teriyaki la gratar

Deseori, cand mergem seara spre casa, ne amintim ca frigiderul este gol si ca cina devine o problema daca nu oprim la unul din magazinele din drum. Asa ca ne dorim si ceva rapid dar totusi special. De curand am citit pe blogul lui Radu Popovici o reteta cu iz asiatic care ne-a facut cu ochiul iar cu prima ocazia am adaptat-o la conditiile noastre (la gratar 😉 ) iar in aprox. 1h am putut servi masa.

Ingrediente pulpe de pui si mango marinate:

(mai mult…)

Meniu de Revelion: piept de rata cu fasole verde si piure cu morcovi

Unul dintre cele mai interesante preparate la gratar ramane un piept de rata, afumat pe placa de cedru si cu glazura de sirop de artar. Despre modul cum se prepara aceasta delicatesa am scris aici! Daca sunteti in cautarea unor arome noi atunci va recomandam un piept de rata cu fasole verde preparat cu mix-ul de condimente Mafia Coffee Rub si/sau cu Texas Rub. Ambele mix-uri de la Don Marco’s BBQ se potrivesc la orice fel de carne rosie. Asa ca, in afara de varianta cu condiment Pig Wing din link-ul de mai sus, va recomandam si aceste 2 optiuni.

 

Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru un piept de rata cu fasole verde reusit: (mai mult…)

Meniu de Revelion: Gasca umpluta cu portocale si galusti de piure, afumate

Mai mult ca sigur ca in perioada Sarbatorilor de iarna ati participat alaturi de familie si prieteni la tot felul de ospaturi cu preparate traditionale de porc gen piftie, toba, caltabos, carnati sau sarmale. Porbabil ca intre timp v-ati si saturat de ele si va ganditi la un meniu diferit pentru masa de Revelion. In cazul in care retetele noastre cu Curcan sau Piept de rata nu vi se par potrivite sau le-ati gustat de curand, atunci va invitam sa puneti in aplicare acest fel usor care cu siguranta va impresiona mesenii: gasca umpluta cu portocale.

 

Ingrediente pentru gasca umpluta cu portocale:

(mai mult…)

Reteta curcan umplut cu portocale si copt in aburi de tequila

Ingredientele pentru aceasta reteta nu sunt numeroase si nici complicate. Va prezentam o reteta curcan umplut, de data aceasta cu portocale si copt in aburi de tequila, usor de realizat chiar si pentru o masa festiva:

  • 1 curcan de aprox. 5-6 kg
  • sare grunjoasa de mare 3 linguri
  • amestec de condimente 1 lingura (boabe de piper, piper macinat, fulgi de chili,
  • amestec de plante aromatice (rozmarin maruntit, oregano maruntit,
  • 3 portocale mici (sau 2 portocale mari);
  • frunze de dafin;
  • 400 ml tequila;
  • sirop de agave.

(mai mult…)