Meniu de Revelion: piept de rata cu fasole verde si piure cu morcovi

0
1171

Unul dintre cele mai interesante preparate la gratar ramane un piept de rata, afumat pe placa de cedru si cu glazura de sirop de artar. Despre modul cum se prepara aceasta delicatesa am scris aici! Daca sunteti in cautarea unor arome noi atunci va recomandam un piept de rata cu fasole verde preparat cu mix-ul de condimente Mafia Coffee Rub si/sau cu Texas Rub. Ambele mix-uri de la Don Marco’s BBQ se potrivesc la orice fel de carne rosie. Asa ca, in afara de varianta cu condiment Pig Wing din link-ul de mai sus, va recomandam si aceste 2 optiuni.

 

Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru un piept de rata cu fasole verde reusit:

  • 4 bucati piept de rata a aprox. 300 gr. fiecare
  • cele doua condimente noi specificate mai sus, Mafia Coffee Rub si Rub Texas Style;
  • sirop de artar.piept de rata cu fasole verde

iar garnitura pentru un piept de rata cu fasole verde:

  • 6-8 cartofi medii/mari,
  • 2 morcovi medii,
  • 50 gr. unt,
  • sare,
  • pastai lungi de fasole verde (se gasesc in forma congelata in orice supermarket)
  • 1 pachet bacon feliat (150 gr.).

Echipamente necesare pentru un piept de rata cu fasole verde:

  1. un gratar cu carbune sau cu gaz, pregatit pentru Indirect Grilling (functia de coacere);
  2. pensula siliconata pentru uns carnea;
  3. eventual placi de cedru (daca nu, atunci o tava perforata).

Mod de preparare piept de rata cu fasole verde:

  1. frecati bucatile de piept de rata cu amestecurile de condimente Don Marco; recomandarea noastra este sa preparati 2 bucati cu Mafia Coffee Rub si celelalte 2 buc. cu Rub Texas; lasati apoi pieptul de rata la rece pentru cateva ore;
  2. intre timp puteti sa va ocupati de pregatirea garniturii: selectati 5-6 pastai si asezati-le pe o felie de bacon si rulati; pachetelele vor ajunge pe gratar pentru cateva minute, cand pieptul de rata este aproape facut;
  3. modul de preparare al pieptului de rata este descris aici!
  4. cat stau la fiert cartofii pentru piure, puteti rade morcovi pe razatoarea mare si pregati un bol pentru piureu; recomandarea noastra este sa zdrobiti cartofii cu o presa speciala (vezi galerie foto);
  5. nu pierdeti din vederea evolutia coacerii pieptului de rata la gratar; cand se apropie de temperatura de 60-65°C aveti 2 lucruri de facut: mai intai de asezat pe gratar pachetelele de pastai fasole verde invelite in bacon si al 2-lea lucru de uns cu sirop de artar pieptul de rata.
  6. mancarea este gata cand pieptul de rata ajunge in intervalul 65-75°C in functie de cat de bine facut doriti sa fie; intre timp mai puteti intoarce pachetele si pe partea nefripta.

Sa aveti pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.