Piept de pui umplut cu mozarella si busuioc

Va propunem o reteta usoara si inedita de a prepara pieptul de pui la gratar si anume piept de pui umplut cu mozarella si busuioc!

 

Ingrediente piept de pui umplut:

  • piept de pui, dezosat si fara piele;
  • mozarella;
  • busuioc;
  • rosii uscate;
  • curry sau amestec de condimente Don Marco’s Crazy Chicken;
  • suc proaspat de la 1 portocala stoarsa;
  • miere;
  • ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare piept de pui umplut:

  • bateti usor pieptul de pui pana cand este subtire astfel incat sa poata fi rulat;
  • asezati una peste celalalta feliile de branza mozarella + 1 rosie uscata;
  • condimentati cu sare si piper;
  • rulati pachetul si prindeti-l cu scobitori;
  • frecati rulada cu curry sau amestec Crazy Chicken (cu grija sa nu se desfaca);
  • preincalziti grillul 5 minute, pana ajunge la aprox. 230-250°C (va arata termometrul din capac);
  • rulourile se pun direct pe gratarul incins (metoda directa) si se lasa aproximativ 5 minute pe fiecare parte, in functie de grosimea ruladei;
  • apoi pentru patrundere (coacere) se lasa la foc mic pana la 15-20 minute pe fiecare parte (metoda indirecta) la aprox. 160°C ;
  • in ultimele minute de coacere, ungeti rulourile cu amestecul de: suc de portocale, ulei, curry si miere (folositi pentru aceasta o pensula cu silicon, rezistenta la temperaturile inalte din grill).piept de pui umplut cu mozarella si busuioc la gratar

Alternative pentru piept de pui umplut:

  1. incercati si cu urmatoarele ingrediente: branza ceddar feliata si sunca de serrano (in loc de mozarella si rosiile uscate); la preparare se aseaza pe pietul de pui, feliile din sunca de serrano si apoi feliile de branza ceddar si busuiocul; sunca de serrano are si rolul de a nu permite scurgerea  branzei de ceddar;
  2. de asemena puteti incerca rulada cu sunca de serrano (sau prosciutto cruddo) si pe post de branza puteti folosi o crema de branza proaspata cu smanata.

Savurati un piept de pui umplut, pregatit la gratar cu capac si termomentru in orice anotimp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *