Pulpe de pui la gratar si cartofi in crusta de sare

Aromele la gratar sunt considerate „parfumul” verii. Cand razbate de pe terasa, balcon sau din gradina aroma de barbecue ne apuca instantaneu dorinta de un „copanel” de pui, o bucata de friptura sau de un cartof copt la gratar. Aici, in aceasta comunitate, toti apreciem aroma, diversitatea si sanatatea la gratar. Asadar, let’s grill: pulpe de pui la gratar si cartofi in crusta de sare cu sos de smantana, ceapa rosie si limeta!

 

Preparare 8 pulpe de pui la gratar marinate cu sos soia, miere si ulei:pulpe de pui la gratar

1. pentru marinada pregatim intr-un castron un amestec de sos soia ( 30 ml), miere ( 30 ml), ulei vegetal, de preferinta de susan (20 ml) si amestec de condimente BBQ Booster (1/2 lingurita).

2. spalati pulpele de pui, curatati-le de surplus, stergeti-le cu un servet, ungenti-le generos cu marinada pana cand se formeaza o glazura apetisanta. Lasati-le ca. 30 minute sa absoarba marinada.

3. puneti pulpele pe gratar, prin metoda indirecta, la temperatura medie (ca. 180 C) , cu capacul gratarului inchis. Lasati-le ca. 15 minute, apoi deschideti capacul si ungeti-le din nou cu marinada apoi lasati-le sub capac inca 20-30 de minute in functie de marimea lor.

4. Puteti adauga ceapa rosie (3 buc.) si limeta la gratar (2 buc.) in compania acestor pulpe de pui la gratar. Pe la jumatatea perioadei de grilling puneti pe gratar jumatati de limeta si de ceapa rosie. Noi asa am facut si nu am regretat ;-).

 

Preparare 8 cartofi copti in crusta de sare la gratar, cu sos de smantana, garnitura pentru pulpe de pui la gratar:

1. spalati cartofii constiincios 🙂

2. amestecati 1 Kg de sare grunjoasa (de mare) cu 2 albusuri de ou si amestec de condimente Potato

3. taiati folia de aluminiu in 8 bucati ( 30 x 30 cm) si ungeti-le cu ulei

4. acoperiti fiecare cartof cu sare, strangeti cu mana umeda pana se formeaza o minge. Apoi impachetati in folia de aluminiu si intre 45-60 minute ( in functie de marimea cartofului) puneti-i pe gratar, sub capac.

5. Intre timp pregatiti sosul amestecand smantana ( 100 gr.) cu maioneza ( 100 gr.) de preferinta facuta in casa, cu patrunjel maruntit (2 linguri), usturoi verde sau chivas maruntit (2 linguri) si piper.

 

Savurati aceste pulpe de pui la gratar cu cartofi copti in crusta de sare, plus limeta si ceapa rosie la gratar, fie ca este vorba de pranz sau cina ;-)!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *