Prepelite la gratar

0
3717

In ultima vreme, tot mai multi prieteni, printre care si Alexandra, ne-au povestit cat de gustoasa este carnea de prepelita si cum au preparat ei aceste pasari mici. Atata pofta si curiozitate ni s-a facut incat cu prima ocazie a trebuit sa incercam si noi prepelite la gratar … dar toata treaba la gratarul cu carbuni PRIMO Ceramic Grill:

Am avut norocul sa gasim sapte prepelite de “tara”, sau bio cum se spune acum ;-).

Ingrediente necesare:

  • 7 prepelite a cca. 200 gr fiecare;
  • 8 lamai lungi, tuguiate;
  • condimente PigWing si Wonder Green de la Don Marco’s BBQ;
  • suc proaspat de la o portocala;
  • ulei de masline;
  • chipsuri de afumare (sau bucati din doage de butoi) de whiskey sau vin rosu;
  • sirop de artar (2-3 linguri);

Iata pe scurt cum le-am pregatit:

  • spalati prepelitele, tamponati-le cu un prosop de hartie;

     

  • desprindeti pielea prepelitelor de pe piept si introduceti cu un varf de lingurita mix-ul de condimente Wonder Green;
  • apoi frecati prepelitele cu condiment PigWing atat la exterior cat si la interior;
  • asezati prepelitele intr-o tava si inainte sa le lasati la marinat in frigider (pentru cateva ore) puteti sa le stropiti cu o vinegreta, un amestec de 1/3 suc de portocale si 2/3 ulei de masline si completat cu o lingurita de PigWing;
  • scoateti prepelitele din frigider cu aprox. 1h inainte de a le pune pe gratar;
  • setati grill-ul pentru Indirect Grilling (coacere) si preincalziti-l pana la 200-220°C ;
  • sub gratarele propriu-zise puteti pune o tava de colectare grasimi in care sa turnati marinada de la prepelite si puteti completa cu suc de portocale;
  • taiati lamaile astfel incat din fiecare fruct sa formati doua “taburete” 😉 si infigeti prepelitele in partea mai subtire; de la caldura gratarului, marinada din tava si sucul scurs de la lamai vor genera o atmosfera aromata si vor ajuta prepelitele sa nu se dezhidrateze 😉
  • lasati prepelitele in gratar aprox. 35-40 min. la cca. 200°C; nu uitati sa completati in carbuni chipsurile de afumare (sau in smoking box pentru aceeia dintre dvs. care au gratar cu gaz);

     

  • cu 5 min. inainte de la scoate din gratar, adica cand temperatura carnii este de 80°C, ungeti prepelitele cu sirop de artar;

     

  • in ultimele 5 min. siropul de artar va carameliza si va lasa o culoare aurie pielitei;

Va dorim pofta buna

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.