Pulpe de curcan afumate si legume la gratar ceramic Primo

pulpe-de_curcan-afumate-gratar-carbune-primo

Odata cu venirea toamnei parca tot mai mult ne dorim sa mai profitam de cateva zile cu soare la gratar si mai ales daca avem in plan si ceva pentru afumat 🙂 cum ar fi de exemplu un curcan intreg sau curcan umplut sau, de ce nu, doar 2 pulpe de curcan afumate, asa cum ne-am propus noi in aceasta duminica insorita de toamna tarzie.

Iata pe scurt cum trebuie procedat pentru pulpe de curcan afumate:

  1. lasati la macerat peste noapte 2 pulpe de curcan frecate cu condimentul preferat – in cazul nostru Sombrero (mix de condimente in stil mexican) de la Don Marco’s BBQ;
  2. cand e sa treceti la treaba 😉 , adica partea cu afumarea la gratar, pregatiti 2 doage de butoi de vin rosu de la SmokeWood si preincalziti gratarul (nu mai mult de 150°C) – in cazul nostru un Oval Jr. De la PRIMO Ceramic Gills.Pulpe de curcan afumate in gratar smoker PRIMO
  3. gratarul cu carbune l-am utilizat cu Fire Box Divider (placa despartitoare de jar in camera de ardere) atat pentru un consum redus de carbuni, dar si pentru formarea unei zone de indirect grilling. In felul acesta am putut afuma in liniste, low and slow si cu arome imbietoare, toata dupa amiaza de duminica.
  4. cat stau pulpele la afumat, adica aproximativ 1 ora, puteti pregati legumele: cartofi, morcovi, gogosoari, telina s.a. dupa gust si preferinte. Asezati-le intr-o tava, adaugati condimentele preferate (pentru noi Toskana de la DonMarco’s BBQ), un pic de apa, ulei si puneti tava in gratar;
  5. dupa ce legumele incep sa fiarba, puneti si pulpele de curcan peste ele si mai lasati totul la fiert – copt – afumat inca o ora (nu depasiti 180°C sub capac)astfel incat aromele sa se intrepatrunda.

Sa aveti pofta la pulpe de curcan afumate 🙂 si zile de toamna insorite!

Jar incins!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *