Ingrediente reteta paella cu pui la grill pentru 4 persoane:
- 4 linguri ulei de masline
- 4 pulpe inferioare de pui
- sare
- piper proaspat macinat
- 2 cepe mijlocii, maruntite
- 4 catei de usturoi, striviti
- 200 g orez cu bobul rotund
- firicele de sofran
- 200 ml supa
- 1/2 linguri piri piri (ardei iuti aromati, africani)
- 1 kg midii
- 100 ml vin alb
- 6 rosii
- 2 ardei rosii iuti / grasi
- 4 felii peste drac de mare (unditar)
- 8 creveti / garnele
- felii de lamaie
Se condimenteaza pulpele de pui cu sare si piper. Se decupeaza cotorul rosiilor, se taie in sferturi, se indeparteaza masa gelatinoasa si semintele si se taie sferturile de rosii in cubulete. Ardeii iuti se fierb 10 minute in apa cu sare, se racoresc cu apa rece, se decojesc, ardeii grasi se taie in doua, se inlatura cotoarele si semintele, se taie in fasii.
Preparare la grill cu capac
Se incinge tigaia universala cu uleiul de masline. In tigaie se rumenesc pulpele de pui. Adaugati ceapa, usturoi si cubulete de pulpa de rosie si prajiti-le amestecand mereu la foc puternic, pana scade lichidul. Adaugati orez, firicele de sofran si piri piri, lasati-le putin sa se inabuse simultan, stingeti apoi cu supa si lasati-le sa se patrunda sub capac la foc potrivit 10 minute. Puneti pe orez midiile, turnati deasupra vinul alb, fierbeti alte 5 minute cu capacul inchis. Incorporati rosiile si ardeii, asezati crevetii si pestele (dracul de mare) pe orez si mai lasati la foc mic inca 5 minute, pentru a se finaliza prepararea.
Sfat: Decorati Paella cu felii de lamaie.
Palnia: pozitie vulcan
Capac: inchis
Accesorii de grill necesare: gratarul propriu-zis, tigaia universala
Preincalzire cca. 5 minute pe treapta maxima
OutdoorChef va ureaza Pofta Buna!