File de cod pe ragu de vinete la grill

Ingrediente reteta file de cod pentru 4 persoane:

  • 4   fileuri de cod de cca. 250 gr
  • 16 felii sunca afumata
  • 80 ml ulei de masline
  • cateva cuisoare
  • 4 vinete
  • 2  catei de usturoi, tocati fin
  • 2  ramuri de cimbru
  • sare, piper
  • ceapa de tuns

Pregatire pentru gratar:
1.  Tamponati fileurile de cod cu servete de hartie, condimentati-le usor cu sare si piper si infasurati-le in felii de sunca. Fixati feliile de sunca cu scobitori.
2.  Puneti vinetele in grill la 220°C, cu capacul inchis, 20 – 30 minute. Apoi le scoateti si le lasati sa se mai raceasca, le decojiti si le taiati in bucati.

Preparare efectiva pe grill:
1. Incingeti uleiul de masline in tigaia de fonta.
2. Inabusiti usor usturoiul si asezati-l impreuna cu vinetele la marginea tigaii, presarati sare.
3. Frigeti usor fileurile de peste in tigaia de fonta, cate 5 minute pe fiecare parte.

Prezentare si servire:
Puneti vinetele in mijlocul farfuriei si asezati deasupra fileul de cod, decorati cu o ramurica de cimbru.

Pentru grillul cu gaz Ascona cu capac
Palnia:  pozitie vulcan  / pozitie normala
Capac:  deschis inchis / inchis
Accesoriile de grill necesare: tigaia de fonta / gratarul propriu-zis
Preincalzire:  5 min. pe treapta maxima, cu capacul inchis

Observatie:
Pot fi folosite toate categoriile de cod.

OutdoorChef va ureaza pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *