Acasă Blog Pagina 7

Supa crema de dovleac afumat, de Halloween

0

Supa crema de dovleac afumat e un “Must Have” in fiecare toamna si cu atat mai mult de Halloween. Chiar daca am mai scris despre cum se face supa crema de dovleac afumat (LINK aici) merita sa mai zabovim asupra ei 😉  pentru ca e prea delicioasa …

 

Manusi termorezistente gratar – Ultimul racnet in materie

0

Bine-cunoscut publicului din Romania datorita seriei de evenimente Grill Champions Tour (si nu numai 😉 ), DonCaruso in colaborare cu firma germana SEIZ a lansat o pereche de manusi termorezistente gratar, ce se doreste a fi ultimul racnet in domeniu datorita conceptului de produs, calitatii fabricatiei si nu in ultimul rand al materialelor folosite.

 

Dar cel mai bine il lasam pe Don Caruso sa va prezinte aceste manusi termorezistente gratar:

Friptura de vita la gratar – Roast beef

0

Iata o reteta clasica de friptura de vita (roast beef) pregatita lent, slow-cooked, chiar si la gratar, pentru o masa de weekend in familie sau cu prietenii, sau orice alt eveniment special 🙂 .

 

Ingrediente friptura de vita (roast beef):

  • carne de vita, de preferat usor maturata (aprox. 1,5 kg);
  • chipsuri de afumare (dupa preferinta – in cazul acestei retete: chipsuri de stejar din butoi de whiskey);
  • condimente pentru carne de vita (dupa preferinte – in cazul acestei retete am folosit King Cacao de la Don Marco’s BBQ).

Piept de rata asiatic pe placa de sare si glazura portocale-habanero

0

Cateodata sa prepari un piept de rata intreg poate fi o provocare.

 

Desi este considerat un preparat nobil, nu multi se incumenta sa il pregateasca la gratar retinuti fiind de textura carnii si de grasimea specifica a pieptului de rata. Vom incerca o reteta simpla de piept de rata in stil asiatic pe placa de sare si glazura de portocale-habanero, preparat la gratar, si vom vedea cum toate provocarile, o data depasite, nu aduc decat satisfactii culinare 🙂 :

 

Ingrediente piept de rata asiatic pe placa de sare si glazura portocale-habanero:

O dupa-amiaza la muzeul de … condimente

0

Muzeul de condimente Hamburg, Germania – am vizitat singurul muzeu privat de condimente din lume, situat in cartierul “Orasul depozitelor” (Speicherstadt) din Hamburg si a fost asemenea filmului “O noapte la muzeu”.

 

Denumirea cartierului “Orasul depozitelor” are radacini adanci in istoria comertului mondial avand in vedere rolul jucat de portul Hamburg, acela de poarta de intrare a marfurilor de peste oceane si in mod special a condimentelor, mirodeniilor, plantelor aromatice si alimentelor din Asia si America Latina.

Grill Society utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a Grill Society cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 pri