Supa crema de dovleac … afumat la gratar

Ingrediente:

  • 500gr. dintr-un  dovleac de marime medie, 1 kg
  • 2 cartofi marime medie, decojiti si fierti in prealabil
  • 20 gr. unt
  • 1 ceapa medie
  • 1 lingura mix de condimente “Crazy Chicken” de la Don Marco’s BBQ
  • 1 litru apa

Mod de preparare:

  1. taiati dovleacul in felii groase de aprox. 1 cm; restul dovleacului il puteti folosi pentru o placinta sau strudel cu dovleac;
  2. preincalziti gratarul cu carbune si asezati pe gratar feliile de dovleac; atentie, feliile de dovleac trebuie afumate aprox. 15-20 min. – pentru aceasta va recomandam sa folositi metoda indirecta, la temperatura scazuta – medie;
  3. intre timp puneti la fiert 2 cartofi decojiti iar intr-o tigaie caliti ceapa in untul topit;
  4. decojiti feliile de dovleac afumate si taiati-le in cubulete;
  5. adaugati ceapa calita, cartofii prefierti taiati in bucati precum si cubuletele de dovleac intr-un bol si pasati continutul cu un mixer;
  6. amestecati pasta formata impreuna cu 1 litru de apa si o lingurita de Crazy Chicken de la Don Marco’s BBQ si lasati la clocotit pentru aprox. 15 min; daca este necesar puteti adauga apa;
  7.  inainte de servire, adaugati 3 linguri de smantana si amestecati intens.

Sugestie de servire:

  • intr-un bol lasati la marinat creveti de marime mica intr-un sos dulce-iute (tip tailandez) timp de aprox. 1 ora ;
  • turnati continutul bolul intr-o tigaie incinsa si lasati sa fiarba pentru cateva minute;
  • ornamentati supa crema de dovleac cu cativa creveti, dupa gust.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *