Tigaie cu ardei, rosii cherry si branza feta la gratar

0
1564

Reteta originala de tigaie cu ardei, rosii cherry si branza feta are la baza ardeii spanioli Pimientos de Padron dar in cazul in care nu dispuneti de acestia puteti adaptata reteta foarte usor. O alternativa sunt ardeii iuti (evident nu foarte iuti 😉 ), cruzi, tip bulgaresti (cum sunt cunoscuti la noi). Merita sa incercati ambele variante mai ales ca este o reteta buna atat pentru sezonul de vara cat si pentru perioadele mai reci ale anului.

Ingrediente tigaie cu ardei, rosii cherry si branza feta la gratar

  • 20-30 ardei pimientos de padron (in functie de pofta 😉 ) sau 20 ardei iuti (gen bulgaresc, taiati in bucati de cativa cm)
  • 2-3 catei de usturoi (taiati marunt)
  • ulei de masline
  • sare de mare, granulatie mai mare
  • 10-15 rosii cherry
  • branza feta (feliata)
  • mix de condimente pentru branzeturi Schafskäse de la  Don Marco’s BBQ
  • bagheta de paine proaspatatigaie cu ardei, rosii cherry si branza feta

Preparare tigaie cu ardei, rosii cherry si branza feta la gratar:

Preincalziti o tigaie de fonta pe gratar, la foc direct, si caliti usturoiul in ulei si sare. Indata ce usturoiul prinde culoare maronie adaugati ardeii (pimientos de padron) in tigaie. Frigeti ardeii pe toate partile lor (eventual treceti pe foc indirect pentru coacerea ardeilor).

Cand ardei dau semne de coacere dupa aprox. 15 min., adaugati rosiile cherry (taiate in jumatati), pozititionati-le la marginea tigaii iar in centru pe ardei asezati feliele de branza feta si completati cu ulei de masline si presarati condimentul pentru branza Schafskäse de la Don Marco’s BBQ. Lasati tigaia la foc indirect, la caldura medie, pana cand se coc rosiile si branza se inmoaie si tinde sa se topeasca.

Puteti servi in farfurie cu bagheta de paine sau chiar pe felii de baghete (taiate longitudinal). Poate fi servita ca aperitiv sau chiar ca garnitura la fripturile de pe gratar ;-)! Savurati o tigaie cu ardei, rosii cherry si branza feta la gratar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.