Reteta pentru ciuperci umplute la gratar

0
1878

Ciuperci umplute la gratar – Champignon cu branza cremoasa de la Bergader – reprezentati in Romania prin Delaco – preparate de cei doi campioni ai BBQ -ului la Grill Champions Tour , in 8 Decembrie 2012, la Timisoara

Ingrediente ciuperci umplute la gratar:

  • 12 ciuperci Champignon mari
  • 150 gr. branza cremoasa, moale cu mucegai alb sau albastru (ciupercile din imagini sunt preparate cu branza Bergader – distribuit in Romania de Delaco – una dintre variantele de „blue soft cheese“)
  • Miere
  • condiment Don Marco’s BBQ Rub:  Chipotle Butter & Dip.

Preparare:

  1. spalati ciupercile si indepartati cu grija tulpina incercand sa nu rupeti palaria ciupercii;
  2. taiati branza in 12 felii egale, subtiri;
  3. turnati cu o lingurita o picatura generoasa de miere in fiecare ciuperca si asezati deasupra o felie de branza albastra;
  4. presarati un varf de cutit din condimentul Chipotle Butter & Dip, peste fiecare ciuperca;
  5. pregatiti grill-ul – fie ca e cu gaz sau cu carbune – pentru metoda de gatit “indirect” si preincalziti gratarul la 180 grade C;
  6. puneti ciupercile pe gratar lasand spatiu intre ele pentru o buna circulatie a aerului cald;
  7. gatiti ciupercile la 150-180 grade C, timp de 10 – 15 minute, cu capacul gratarului inchis pentru a genera efectul de cuptor.

Pofta Buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.