Ciuperci umplute la gratar – Champignon cu branza cremoasa de la Bergader – reprezentati in Romania prin Delaco – preparate de cei doi campioni ai BBQ -ului la Grill Champions Tour , in 8 Decembrie 2012, la Timisoara
Ingrediente ciuperci umplute la gratar:
- 12 ciuperci Champignon mari
- 150 gr. branza cremoasa, moale cu mucegai alb sau albastru (ciupercile din imagini sunt preparate cu branza Bergader – distribuit in Romania de Delaco – una dintre variantele de „blue soft cheese“)
- Miere
- condiment Don Marco’s BBQ Rub: Chipotle Butter & Dip.
Preparare:
- spalati ciupercile si indepartati cu grija tulpina incercand sa nu rupeti palaria ciupercii;
- taiati branza in 12 felii egale, subtiri;
- turnati cu o lingurita o picatura generoasa de miere in fiecare ciuperca si asezati deasupra o felie de branza albastra;
- presarati un varf de cutit din condimentul Chipotle Butter & Dip, peste fiecare ciuperca;
- pregatiti grill-ul – fie ca e cu gaz sau cu carbune – pentru metoda de gatit “indirect” si preincalziti gratarul la 180 grade C;
- puneti ciupercile pe gratar lasand spatiu intre ele pentru o buna circulatie a aerului cald;
- gatiti ciupercile la 150-180 grade C, timp de 10 – 15 minute, cu capacul gratarului inchis pentru a genera efectul de cuptor.
Pofta Buna!