Chiftelute americane pe gratar: MOINK Balls – chiftelute in stil american umplute cu branza

0
550

Inainte de a va destainui care sunt ingredientele si cum se prepara aceasta specialitate – chiftelute americane – tip « fingerfood », va dezvaluim provenienta denumirii de MOINK. «M» provine de la «muuuu», mugetul vacii iar «oink-oink» de la guitatul porcului. Toate acestea pentru ca, asa cum veti vedea, in lista de ingrediente se regasesc atat carnea de vita cat si carnea de porc.

Ingrediente pentru chiftelute americane Moink Balls (4 persoane):

  • 500 gr. carne tocata (50% porc / 50% vita) ;
  • 2 linguri de amestec de condimente Don Marco’s BBQ Rub – Pork Powder
  • 12 felii de bacon
  • 1 pachet (150 gr) brie sau alta branza moale, cu mucegai (multe tipuri de astfel de branzeturi gasiti la Bergader de la Delaco) ;
  • scobitori sau mini-frigarui.chiftelute americane la gratar

Ingrediente sos pentru chiftelute americane – se amesteca bine:

  • 200 ml sos BBQ Mississippi
  • 1 lingura bourbon sau Tennessee Whiskey
  • 1 lingura sirop de artar;
  • 1 lingurita amestec condiment Pork Powder.

Preparare chiftelute americane Moink Balls:

  1. taiati branza in cubulete mici (de aprox. 1cm x 1 cm x 1 cm);
  2. amestecati bine carnea tocata cu condimentul Pork Powder, impartiti-o in 12 parti egale, relativ plate;
  3. plasati cate un cubulet de branza Bergader in fiecare parte de carne tocata, rulati carnea in jurul bucatii de brie si formati chiftelutele;
  4. infasurati in jurul fiecarei chiftele o felie de bacon pe care o fixati cu ajutorul unei scobitori;
  5. asezati chiftelutele pe gratar si gatiti-le cu metoda “indirect grilling” aprox. 30 min., la 150 grade C;
  6. spre final cu ajutorul unei pensule siliconate ungeti chiftelele cu sosul, incalzit in prealabil;
  7. lasati-l sa se patrunda in bacon si chiftea timp de cateva minute;
  8. se servesc calde cu restul de sos;

Sfaturi pentru preparea pe gratar chiftelute americane:

  1. puteti incerca si varianta cu carne tocata numai de vita;
  2. e de dorit ca cele 12 parti sa fie cat mai egale, astfel evitati ca ulterior pe gratar, unele chiftele sa se faca mai devreme iar pentru altele sa asteptati mai mult;
  3. pentru dimensionarea lor egala folositi un pahar de tuica 😉 ;
  4. la asezarea chiftelelor pe gratar puteti crea o aroma de BBQ folosind chips-uri de lemn pentru afumare;
  5. lasati scobotorile sau frigaruile pentru aprox 30 min. – 1h intr-un bol cu apa; astfel nu o sa ia foc pe gratar.

Have fun!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.