Primul cooking show a lui Camillo “Don Caruso” Tomanek în România a avut loc la prima ediţie Grill Champions Tour

Vineri, 25 martie, a avut loc prima ediţie Grill Champions Tour, eveniment organizat de GrillSociety.ro. Invitatul primei ediţii a fost Camillo Tomanek, unul dintre cei mai vestiţi campioni ai concursurilor mondiale de Barbecue, Grill & co. În cadrul cooking show-ului, Don Caruso a pregatit o selecţie de reţete proprii care i-au adus numeroase premii în palmares.

Grill Champions Tour este primul eveniment profesionist din România dedicat artei gatitului în stil american. Prima ediţie, care a avut loc vineri, 25 martie,  a fost un adevărat spectacol gastronomic şi s-a bucurat de participarea a peste 60 de persoane de media.

Don Caruso a susţinut un cooking show care a demonstrat simplitatea conceptului de outdoor cooking&dining. Pe tot parcursul evenimentului, campionul mondial le-a oferit în exclusivitate invitatilor explicaţii, sfaturi şi ponturi în legătură cu gătitul la grill.

Meniul pregatit de Don Caruso a fost unul complex, de la antreuri până la desert.  Curmalele învelite în bacon, pulpa de porc marinată în stil jamaican, rulada de pui cu şuncă de parma, brânză Cedar şi busuioc, merele coapte umplute cu pudding de vanilie, cu marmeladă, crustă de migdale şi miere au fost numai câteva dintre preparatele savurate de către invitaţi. Toate specialităţile au fost pregătite exclusiv pe cele 5 grill-uri puse la dispoziţie de CampingGrill.ro:  Big Green Egg Medium, Big Green Egg Large, One-Touch Premium 57, Spirit E 210 Classic şi Genesis E 310 Premium Weber!

Un singur raspuns pentru “Primul cooking show a lui Camillo “Don Caruso” Tomanek în România a avut loc la prima ediţie Grill Champions Tour

  1. Filip

    Am avut oportunitatea si onoarea sa iau parte vineri seara la prima editie a Grill Champions Tour, avandu-l ca invitat pe campionul mondial in domeniu Don Caruso (pe numele lui Camillo Tomanek).

    De aici partea cu onoarea – nu in fiecare zi iti gateste un campion mondial.

    Iata-ma ajuns la locatia cu pricina (in Dorobanti), iar dupa ce am fost verificat daca sunt pe lista am putut intra intr-o lume in care simturile urmau sa fie solicitate la maxim.

    Si chiar au fost. Demonstratia a fost una completa, prin utilizarea mai multor tipuri de grill (grill cu gaz, grill si afumatoare, gratar cu carbune), prin metodele de preparare si ingredientele folosite. Fiecare invitat avea topul preferintelor, top care era actualizat dupa fiecare degustare a unui nou preparat.

    Din gama porc, mi-a placut muschiuletul invelit in nu-stiu-ce sunculita, pregatit la Big Green Egg, care s-a remarcat printr-o aroma deosebita datorata procesului de afumare si o textura frageda si suculenta datorita coacerii indirecte.

    Dintre preparatele de pui am remarcat pieptul de pui gatit pe placa de cedru folosind puterea carbunilor argentinieni.

    Prima editie a fost dedicata jurnalistilor, dar imi doresc ca acest gen de evenimente sa continue, si cat mai multi utilizatori de grilluri sa aiba oportunitatea de a lua parte si de a interactiona unul cu celalalt.

    Am petrecut o seara deosebit de placuta, intr-o atmosfera relaxanta, in care pasiunea pentru arta culinara a fost numitorul comun.

    PS: Nu am blog, nu am pseudonim, dar am doua gratare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *