Don Caruso: Revelatie Culinara la “Violeta’s”

Dupa vizita sa in Romania, Don Caruso povesteste pe blog-ul sau despre experientele sale in Bucuresti, despre intamplari si oameni cunoscuti aici dar mai ales impartaseste impresii si experiente culinare. Despre bistro-ul Violeta’s Vintage Kitchen noi am mai scris aici iar acum va oferim in premiera traducerea review-ului lui Don Caruso preluata de pe blog-ul sau, in calitatea sa de pasionat culinar si nu numai expert in barbecue: „ Poate ca unii dintre voi ati remarcat faptul ca articolele mele sunt in ritm “zilnic”, in masura in care este vorba despre reportaje de la evenimente desfasurate pe mai multe zile. Totusi fac astazi o exceptie pentru ca o vizita la “Violeta’s” nu este o vizita normala intr-un restaurant ci o Revelatie Culinara!!!

Dar hai sa le luam pe rand – primul lucru pe care l-am remarcat a fost atmosfera. Probabil ca fiecare dintre voi cunoaste sentimentul cand ajunge acasa dupa mult timp de absenta, cand simte nevoia sa se aseze in fotoliu si sa respire adanc. Ei bine, acest sentiment l-am avut cand am calcat in restaurant. Nu este prea mare, cca. 60 mp, dar radiaza o atmosfera casnica, placuta, si cu toate ca erau vreo 20 de oaspeti, parea destul de gol. Ca si aperitiv si pentru prima “pofta” ni s-a servit o paine proaspata pregatita si preparata in local, paine cu hribi si “ierburi” pe care am intins salata de vinete precum si carnati din carne de vita si berbecut cu piuree de cartofi si varza murata calita. Painea a fost atat de buna incat o sa folosesc reteta 100% la urmatoarea editie de campionat mondial de grill si barbecue pe post de garnitura (Violeta mi-a dat reteta ! ). Dupa acest aperitiv delicios m-am uitat in vitrina si am ales 5 feluri (toate derivate din bucataria traditionala, care se schimba zilnic 😉 dar care nu se repeta mai des de 1 luna) si am nimerit din plin inca 5 delicatese !!!

Primul fel degustat a fost un sufleu de cartofi care era preparat intr-o combinatie perfecta cu diverse feluri de branza, mere caramelizate si cu o aroma de cimbru care m-a suprins in mod foarte placut iar imediat dupa aceea am continuat cina cu sarmalute in foi de vita care aveau o aroma de menta ce ii oferea o prospetime incredibila, gustul nefiind totusi acoperit de aroma mentei. A urmat mamaliguta cu urzici si alune despre care insa nu pot spune ce exact mai continea deoarece nu stiam la ce sa ma mai concentrez la mamaliga sau la sufleul de creier copt cu ou si branza si care din intamplare a aterizat in farfuria mea. Cum aratau cele doua feluri din fata, sincer nu le pot descrie decat: senzational,  incredibil de delicioase, perfect s.a.m.d. … Totul a fost intregit de o supa de prepelita si pentru aceasta nu gasesc o descriere exacta – imaginati-va cea mai buna supa de pui pe care ati mancat-o de 10 ori mai buna !

Cand am fost toti fericiti si multumiti am iesit afara in mica dar placuta curte interioara unde am acordat doua interviuri astfel incat sa nu-i deranjez pe ceilalti oaspeti. Cele doua doamne de la revista culinara (www.goodfood.ro) si de la revista de specialitate (www.horeca.ro) au fost foarte surprinse ca eu, o persoana care profesional nu am nimic de impartit cu “bucatareala”, aloc atata timp in acest subiect – a fost o discutie placuta si sper sa le fi putut reda cate ceva din “sentimentul BBQ” .

Deoarece discutia a durat ceva, s-a facut putin loc astfel incat mi-am putut permite si un desert. M-am decis pentru o felie de tort de fasole cu ciocolata care a fost de-a dreptul incredibil iar fasolea avea un gust decent si foarte usor potrivindu-se perfect cu tortul!

Restul serii s-a scurs foarte rapid si impreuna cu Ediz am discutat despre Slow Food si am descoperit inca un desert de vara in care se pot folosi biscutii de ciocolata pe care cum-necum am reusit sa-i gust  (la naiba … am uitat sa cer reteta ….). Dar, asa cum toate serile au un sfarsit, am ajuns si noi la final mai ales ca ziua urmatoare se arata a fi una lunga.

Daca unul dintre voi are drum vreodata prin Bucuresti atunci vizitati acest restaurant micut si linistit care in timp scurt sau lung va deveni foarte cunoscut pentru creatiile sale incredibile. Aici gasiti tot ce trebuie sa stiti: www.violetas.ro „

Textul original il gasiti aici….

Un singur raspuns pentru “Don Caruso: Revelatie Culinara la “Violeta’s”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *