Piept de rata pe placa de cedru: Reteta de la Grill Champions Tour II

Va prezentam o reteta pentru un piept de rata pe placa de cedru, retata transpusa in realitate la gratar, la Grill Champion Tour II.

 

Astfel avem urmatoarele ingrediente pentru un piept de rata pe placa de cedru reusit:

Taiati pielea pieptului de rata cu un cutit ascutit, dar fara sa ajungeti la stratul de carne.
Condimentati cu mix-ul de condimente naturale Don Marco’s Pig Wing insa doar partea cu carne si frecati cateva minute pentru a acoperi intreaga suprafata. Lasati cel putin 1 ora la marinat.

 

Puneti pieptul de rata, cu partea de carne condimentata, cca. 1 minut pe gratar (direct grilling) la caldura medie (aprox. 150° C). Dupa cele aprox. 60 de sec. luati pieptul de rata de pe gratar, lasati-l cateva minute sa se linisteasca, intre timp ridicati temperatura din gratar la aprox. 200-220 grade C si pregatiti gratarul pentru metoda de coacere indirecta – indirect grilling.piept de rata pe placa de cedru

 

Asezati pieptul de rata cu pielea in sus pe placa de cedru si pozitionati placa pe gratarul preincalzit la 200°-220° C. Cand temperatura interioara a pieptului de rata se apropie de 65° C, ungeti pieptul cu sirop de artar folosind o pensula.
Luati de pe gratar placa de cedru cu pieptul de rata, lasati-l sa se linisteasca si apoi feliati.

 

Pofta buna si savurati cu placere un piept de rata pe placa de cedru la gratar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *