Snitel vienez preparat la grill-ul cu gaz

Ingrediente snitel vienez pentru 4 persoane:

  • 8 snitele subtiri de vitel de cca. 70 gr
  • 2 oua
  • 100 g pesmet
  • 1 lingura faina
  • 1 capatana usturoi
  • 5 ardei iuti curatati de seminte
  • 4 ramurele rozmarin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 70 gr unt
  • 1 lamaie

Snitelele de vitel se condimenteaza cu sare si piper. Se dau prin faina, apoi prin ou batut si se scufunda in pesmet.
Se desfac cateii de usturoi si se taie in doua fara sa ii decojiti.
Se incinge uleiul de masline, se pun in el ardeii iuti, usturoiul si ramurelele de rozmarin si se prajesc in tigaie 3-4 minute. Apoi se trece grill-ul la minin, se trage tigaia grill cu condimentele la o parte si se adauga untul proaspat.

Snitelele cu pesmet se prajesc incet pe ambele parti, pana devin crocante.  Aveti grija sa nu se supra-incalzeasca untul proaspat pentru ca altfel se va arde. Se poate folosi ulei in locul untului.

Indicatie: In locul carnii de vitel, se poate utiliza si carne de porc sau de pasare.

Pentru grillul cu gaz si sistem de palnie:

  • Palnia: pozitie vulcan
  • Capacul: deschis
  • Accesoriile de grill necesare: tigaia universala
  • Preincalzirea: 5 minute pe treapta maxima cu capacul inchis

Pofta buna va ureaza www.outdoorchef.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *