Acasă Blog Pagina 53

Campionatul Mondial de BBQ prin ochii lui Don Caruso

0

Vi-l mai aduceti aminte pe Don Caruso, invitatul primei editii Grill Champions Tour de la Bucuresti?

Participant de seama alaturi de noua sa echipa  „European All Stars BBQ”  in cadrul Campionatului Mondial 2011 de la Gronau, Germania , ne impartaseste  impresiile, emotiile pregatirilor dar si sfaturile sale de specialist in barbecue pe blogul sau personal: „Chiar de miercuri seara, Steve si Hans Peter au ajuns la mine acasa si dupa cateva activitati pregatitoare pentru evenimentul din weekend, am petrecut restul serii impreuna, alaturi de cateva preparate la grill. Ne-am distrat foarte bine impartasind cateva experiente pe subiectul “barbecue”.

Ziua de joi a inceput cu o provocare logistica denumita „cum impachetez totul in masina?!“ dar si acest lucru a fost candva rezolvat si apoi am recuperat pe autorstrada timpul pierdut. Dupa o scurta pauza in Gronau am plecat pana in Olanda unde sponsorul nostru “Big Green Egg” ne-a rezervat o casa de vacanta pentru noi impreuna cu echipa “South Side BBQ” (SSBBQ). La fata locului i-am intalnit pe ceilalti membrii ai echipei, Ralph si Johnny, precum si Florian de la SSBQ si reprezentantii Big Green Egg.

La ce bun gatitul in aer liber?

0

Suntem siguri ca fiecare dintre voi are un raspuns la intrebarea asta. La fel de siguri suntem ca toate variantele sunt corecte. De altfel, nu exista o singura opinie general valabila. Cel putin nu in ceea ce astazi numim outdoor cooking.

Pe numele lui romanesc, gatitul in aer liber presupune o multime de aspecte si nuante. In primul rand, activitatea cu pricina ar trebui inteleasa intr-un sens mai larg. Nu doar ca pe ceva elitist pentru ca nu e cazul. Oricine este atras de prepararea unor bunatati la gratar si prefera sa gateasca intr-un spatiu deschis poate fi considerat un iubitor al outdoor cooking-ului. Ba mai mult, aceasta varianta presupune nenumarate avantaje: de la faptul ca va bucurati de mediul inconjurator, ca puteti manca intr-un ambient placut, ca produse aparent banale capata o savoare deosebita datorita grill-ului si pana la placerea de a sta langa acesta si de a avea grija de preparate, reprezinta doar cateva din atuurile gatitului in aer liber.

Castigatorii Campionatului Mondial de BBQ 2011

0

Va povesteam la inceput de luna mai despre World Grill & BBQ Championship, eveniment despre care s-a scris tangetial si in presa romaneasca si despre care s-a vorbit mult in randul pasionatilor de grilling! A sosit si ziua mult-asteptatului event unde fiecare echipa a trebuit sa pregateasca un meniu de 5 feluri pe care apoi a trebuit sa-l prezinte in fata unui juriu avizat de 320 de persoane. La ora 11.00 s-a degustat primul fel, coaste de porc cu garnitura, urmate de pui, pulpa de porc, toate insotite de garnituri predefinite. Desertul, o asa numita varianta freestyle, evident de pe gratar, a incoronat incheierea barbecue-ului mondial dupa-amiaza tarziu. Dar cine sunt marii castigatori? 

Echipa austriaca „Goli & Chef Partie“ din regiunea Salzburg s-a impus la Gronau, regiunea Westfalia de Nord – Germania, in cadrul competitiei mondiale de Grill & Barbecue 2011.  

La Violeta’s Vintage Kitchen a inceput sezonul de gatit la BigGreenEgg

0

Vineri seara am avut parte de o incursiune in cultura culinara argentiniana, la prientenii nostri de la Violeta’s Vintage Kitchen, unde a inceput sezonul de gatit la Big Green Egg.

Pentru prima data in acest an, Big Green Egg-ul din curtea Violeta’s a fost pus in functiune si ne-a oferit muschi de vita delicios, asezonat cu cartofi copti si sos de legume. Muschiul de vita preparat usor afumat datorita grill-ului smoker Big Green Egg, a fost degustat impreuna cu un pahar de vin rosu, sec.

Gratarul cu roca vulcanica, mit sau realitate?

23

Se aud din ce in ce mai multe voci la noi in tara ce recomanda sa alegem gratarul cu roca vulcanica. Dar ce reprezinta exact acest tip de gratar? Este un gratar cu functionare cu gaz, a carui flacara incalzeste niste pietre sau roci vulcanice. Gratarul de gatit e pozitionat deasupra  acestor roci incinse si carnea se prajeste astfel, fara sa intre in contact direct cu focul.

Pana aici toate bune si frumoase insa sunt cateva intrebari pe care ar trebui sa ni le punem inainte sa ne dorim un gratarul cu roca vulcanica si anume:

1.       Ce se intampla cu grasimea care se scurge peste roci in gratarul cu roca vulcanica?
2.       Ce efecte va avea fumul care se degaja prin arderea grasimilor?
3.       Ce se intampla cu grasimea scursa care este preluata in porozitatea rocilor vulcanice?
4.       Cat de des ar trebui sa schimb rocile vulcanice?
5.       Este sanatos acest concept de a gati la gratar?
6.       Este oare igienic un astfel de gratar cu gaz?
7.       Ce se intampla cu rocile vulcanice imbibate cu grasime si lasate pe terasa sau in gradina peste noapte?
Si nu in ultimul rand:
8.       De ce credeti ca producatorii recunoscuti pentru calitate in domenil grillurilor nu au in portofoliu nici macar un model de gratar care sa functioneze pe acest principiu?

Grill Society utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a Grill Society cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 pri