La ce bun gatitul in aer liber?

0
399

Suntem siguri ca fiecare dintre voi are un raspuns la intrebarea asta. La fel de siguri suntem ca toate variantele sunt corecte. De altfel, nu exista o singura opinie general valabila. Cel putin nu in ceea ce astazi numim outdoor cooking.

Pe numele lui romanesc, gatitul in aer liber presupune o multime de aspecte si nuante. In primul rand, activitatea cu pricina ar trebui inteleasa intr-un sens mai larg. Nu doar ca pe ceva elitist pentru ca nu e cazul. Oricine este atras de prepararea unor bunatati la gratar si prefera sa gateasca intr-un spatiu deschis poate fi considerat un iubitor al outdoor cooking-ului. Ba mai mult, aceasta varianta presupune nenumarate avantaje: de la faptul ca va bucurati de mediul inconjurator, ca puteti manca intr-un ambient placut, ca produse aparent banale capata o savoare deosebita datorita grill-ului si pana la placerea de a sta langa acesta si de a avea grija de preparate, reprezinta doar cateva din atuurile gatitului in aer liber.Pe langa cele mentionate, o astfel de activitate e un prilej bun de socializare. Contextele in care facem apel la outdoor cooking ca modalitate de a gati, capata aproape intotdeauna un farmec aparte. Oamenii devin mai relaxati, mai prietenosi si chiar mai vorbareti. In timp ce se bucura de bucatele delicioase ale gazdei, au grija sa nu rateze vreun subiect de discutie.

Una peste alta, gatitul in aer liber are foarte multe avantaje si niciun dezavantaj. Cu grill-ul potrivit, cu amicii deschisi la minte si cu cateva retete provocatoare, o astfel de experienta devine de neuitat.

Asa cum spunea si Gary Hamrick, unul din fondatorii CCDOA (Central California Dutch Oven Adventures), outdoor cooking-ul nu reprezinta o noutate la care sa ne raportam cu scepticism, ci o alternativa demna de a fi valorificata:

“Cooking outdoors is not a new phenomenon, nor will cooking-outdoors try to reinvent the process. I have been cooking outdoors for many years and enjoy trying to learn new techniques or what I like to call “adventures.

Va place sa gatiti in aer liber? Voi cum ati argumenta intrebarea din titlu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.