Acasă Blog Pagina 51

Yes, Sir..I can boogie!

0

Ne-am dat seama tot mai mult ca outdoor cooking-ul este la indemana oricui. E o activitate care poate fi practicata cu spor in orice familie, in conditiile in care exista un pic de deschidere si vointa. E adevarat ca necesita anumite echipamente, insa nu asta e problema. Mai degraba e un pretext dupa care ne ascundem si care ne-a intrat cumva in reflex. E un soi de tic verbal la care facem apel cu fiecare ocazie.

De fapt, totul tine de comoditate, de pastrarea zonei de comfort, pe care o adoram. E locul caldut in care ne place sa stam si care ne ofera o anumita siguranta. De ce am vrea sa distrugem magia? Ei bine, pentru ca orice depasire a unor limite atrage dupa sine o multime de avantaje. Pana la urma, toate experientele prin care trecem ne contureaza personalitatea si ne ajuta sa fim cine suntem.

Fructe incinse pe gratar

0

Un titlu un pic mai neobisnuit, dar verosimil din cale-afara. Iubitorii de outdoor grilling sunt cel putin familiari cu o astfel de idee. Grill dessert presupune mai mult decat prepararea unor fructe pe gratar.
In primul rand, este un efort de potrivire intre fructe si grill. Nu tot ce e dulce pe taraba din piata sau in supermarket se potriveste cu gatitul in astfel de conditii.

E necesar sa cunosti proprietatile si texturile fructelor, astfel incat ele sa poata fi transformate intr-un desert savuros. Nu orice mar, para, pruna, strugure poate fi trantit(a) pe grill-ul incins, sperand ca rezultatul sa genereze aplauze din partea familiei si prietenilor.

Gaz sau carbune, cine castiga batalia?

0

Amandoi. Depinde de ce preferam mai mult. Inainte de a oferi un raspuns complet la aceasta intrebare, e bine sa stiti ca sunt situatii in care exista doi castigatori. Nu se intampla ca in lupta eterna dintre brandurile concurente, dintre femeia casnica si femeia preocupata de cariera, dintre vegetarieni si carnivori, dintre cei care prefera apa plata in detrimentul celei carbogazoase. Deci, gaz sau carbune?

Cand vorbim despre outdoor cooking in general si despre grill-uri in particular, lucrurile sunt destul de clare. Dana Henderson de la Barbeques Galore impartaseste o opinie cu care suntem de acord: “Grill-ul tau preferat poate fi foarte nepotrivit pentru mine. Alegerea lui tine de nevoile si preferintele fiecaruia”. Asadar, indiferent ca sistemul functioneaza datorita gazului sau carbunilor, el trebuie sa se identifice cu cerintele si cutumele noastre.

Cooking cu capac, capac cu cooking

0

Ar putea fi un exercitiu de dictie, nu-i asa? De fapt, e o tehnica. Are mare legatura cu barbecue-ul, despre care o sa va povestim in continuare. Originile termenului sunt greu de precizat, in conditiile in care  exista rumori de tot felul. Unii cred cu tarie ca BBQ-ul provine de la “Barbacoa”. Titulatura a fost intalnita prima oara  la triburile din Caraibe, sensul fiind de  “loc al sacrificiilor”. In Spania, barbeque-ul este tradus prin acelasi termen, de “Barbacoa”. Francezii, pe de alta parte, isi insusesc etimologia, sustinand sus si tare ca “Barbe a queue” inseamna “prajit de la cap la coada”.

Campionatul Mondial de BBQ prin ochii lui Don Caruso-partea a-3-a

0

A venit si ziua deciziei la Campionatul Mondial de BBQ…

„Dupa noaptea scurta, am trecut la treaba, am spalat, am taiat, am decorat, am gratarit, am impachetat, am aruncat, am curatat si inca multe altele …

Ca sa fiu scurt si la obiect: O asa zi competitionala la campionatul mondial este un adevarat calvar,  in sens pozitiv sau as putea spune ca este o zi de 8-10 ore de stres pozitiv. Timpul trece foarte repede, ca in zbor si am fost atat de concentrat pe treburile pe care le aveam de facut astfel ca nu am apucat sa vad ce se intampla prin jur.

Grill Society utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a Grill Society cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 pri