Continuand seria retetelor pregatite la Grill Champions Tour va prezentam cotlete de berbecut cu amestec de condimente Mafia Coffee Rub:
Ingrediente reteta cotlete de berbecut:
- 2 cotlete de berbec intregi (costitele bine curatate de grasime)
- 1 lingura de amestec de condimente Mafia Coffee (Don Marco’s BBQ Rub)
- 1 lingura de ulei de masline
Frecati cotletele cu uleiul de masline si apoi aplicati si frecati amestecul de condimente.
Lasati cel putin 1 ora la marinat, eventual chiar mai mult (recomandat).
Puneti cotletele pe gratarul incins (180-220 C) pentru o scurta perioada de timp, pregatit pentru metoda ‘direct grilling’ apoi treceti pe metoda ‘indirect grilling’ la nivel mediu de temperatura (100-150 C) si asteptati pana cand temperatura interioara a cotletului ajunge la aprox. 57-60 C. Aceasta o puteti masura cu un termometru pentru carne iar cotletele dvs. vor fi preparate la nivel mediu, nici crude, nici prea patrunse.