Cotlete de miel intregi si costite in marinada cu miere

Inainte de weekend va propunem o reteta din bucataria elvetiana si anume cotlete de miel intregi si costite baby spareribs in marinada cu miere preparate la gratar.

Marinada pentru miel (Ingrediente pentru 4 persoane)

  • 300 gr mustar
  • 6 gr frunze de menta (uscate)
  • 4 gr oregano
  • 4 gr cimbru
  • 4 gr rozmarin
  • 1 gr ardei Cayenne
  • 150 ml sos Worcestershire
  • 5 gr usturoi praf
  • 100 gr  sare
  • putin vin alb
  • 500 ml ulei de floarea soarelui sau de rapita

Toate ingredientele se amesteca cu un blender si se pun la frigider

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 1 bucata cotlet de miel intreg (netransat, cu 8 costite)
  • 2 bucati costite (baby spareribs), fiecare cu cate 8 oase
  • 100 gr marinada pentru miel (dupa reteta de mai sus, in care sunt cantitati care totalizeaza 1 kg)
  • 4 rosii mici
  • 500 ml vin de Porto
  • 200 ml smantana
  • 60 gr branza elvetiana gruyère
  • 60 gr unt
  • mustar, miere, sare marina, piper proaspat din rasnita

Pregatire
1.  Marinati cotletele de miel. Marinati costitele cu ceva mustar si miere; condimentati cu sare marina si piper.
2.  Scobiti rosiile in partea de sus cu o lingura de scobit legume si umpleti-le cu amestec de branzeturi.
3.  Fierbeti la foc mic vinul de Porto in tigaia de fonta pana cand ramane o treime, apoi adaugati smantana si lasati sa fiarba cat mai incet pana cand ajunge la consistenta dorita, apoi sarati si piperati dupa gust.

Preparare pe grill
1. Frigeti pe tigaia de fonta, cu palnia in pozitia vulcan, cotletele de miel si costitele, pentru scurt timp. Intoarceti palnia in pozitia normala, puneti cotletele de miel si costitele pe gratarul propriu-zis si lasati-le sa se patrunda cat mai incet, pana cand ating o temperatura interioara de 63 ˚C, utilizand termometrul Gourmet Check.
2. Cu 10 minute inainte de terminarea timpului de preparare a carnii, adaugati si rosiile.
3. Transati cotletele de miel si costitele.

Prezentare
Aranjati rosiile, cotletele de miel si costitele pe o farfurie, garnisiti si serviti.

Pentru grillul cu gaz
Palnia                 pozitie vulcan   / pozitie normala
Capacul               deschis / inchis
Accesoriile de grill necesare     tigaia de fonta / gratarul propriu-zis
Preincalzire         5 min. pe treapta maxima cu capacul inchis

OutdoorChef va ureaza Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *