Exista gratare cu termometru integrat in capac si gratare fara termometru in capac. O sa intrebati: Who gives a shit about it? Pai noi, cei care gatim la gratar uzual dar si ocazional. Un gratar fara termometru in capac este ca mancarea fara sare.
Poti face gratar pe el insa nu iti va iesi la fel de gustos. Pacat ca nu stim acest lucru inainte de a alege un gratar cu gaz sau carbune. Ne multumim ca ne-am dotat cu gratar cu capac – sa nu ploua in el – si nu stim ca un termometru integrat creste indiscutabil valoarea “culinara” … adica imbunatateste calitatea produsului final. Gratarele dotate cu termometru incorporat ofera control deplin functiei de cuptor astfel incat, chiar daca gatesti aripioare sau ciocanele la gratar sau alte preparate simple, acest termometru va indica temperatura la care acestea se prepara efectiv si nu vei mai fi nevoit sa ridici capacul, sa le verifici continuu. Astfel, nu pierzi caldura de sub capac, economisesti combustibil (carbune sau gaz) si ai si preparate hidratate, savuroase, fara sa se usuce. Nu mai vorbim de momentele in care vei dori sa prepari un pui intreg la gratar, un curcan, un peste sau un muschi file intreg. Un termometru in capac te ajuta sa mentii temperatura interioara constanta si uniforma astfel incat preparatele se patrund perfect intr-un timp cat mai scurt, cu un consum de combustibil optim.
Daca tot dai un ban pe un gratar de calitate, pai asigura-te ca are si termometru! Nu vei regreta! Vei savura fiecare gratar indiferent de preparatul pe care il doresti! Think about It!