Despre peleti de afumare din ierburi aromatice naturale

0
912

Lemnisoarele de afumare (smoking chips) sau bucatile de lemn pentru afumare la cald (wood chunks) sunt bine cunoscute de iubitorii barbecue-ului. O noutate in domeniu o reprezinta insa peletii de afumare din plante aromatice de la Don Marco’s. Acestia adauga o aroma unica, originala tocmai pentru ca reprezinta in proportie de 100% plante naturale ce au fost doar presate puternic, fara sa se foloseasca lianti. Datorita densitatii si concentratiei lor, acesti peleti transfera aroma lent, uniform si eficient asupra preparatului din gratar sau din afumatoare astfel incat acesta primeste o nota inconfundabila de ierburi aromatice. Disponibili in trei sortimente: salvie, oregano si mix mediteranean, acesti peleti de afumare din plante aromatice sunt potriviti pentru afumarea oricarui tip de carne, peste sau legume.

 

In ceea ce priveste metoda de utilizarea a acestor peleti de afumare, aceasta este chiar mai simpla decat cea a clasicelor smoking chips. Daca in cazul lemnelor pentru afumare era necesara scufundarea acestora in apa, peletii din ierburi de la Don Marco’s se arunca direct peste carbunii incinsi sau se pun in cutii de afumare speciale sau direct in folie de aluminu perforata in cazul in care ii folositi in gratare cu gaz sau electrice, cu capac.

 

Sunt potriviti pentru absolut toate tipurile de gratare cu capac, chiar si pentru gratare cu functionare cu peleti. Si pentru afumarea la rece, peletii din ierburi aromatice pot fi adaugati peste rumegusul pentru afumare pentru a obtine o aroma deosebita. Puteti chiar experimenta amestecand cele trei arome si veti obtine alte si alte noi arome. Chiar si in combinatie cu lemnul pentru afumare puteti obtine un mix de arome minunate precum cea de nuca cu oregano, aroma perfecta pentru cotletele de berbecut.peleti de afumare

 

Si in cazul  acestor peleti de afumare, promisiunea de calitate Don Marco’s ramane in vigoare: „TOATE condimentele barbecue ce imi poarta numele sunt realizate exclusiv din ingrediente de cea mai buna calitate ce provin din surse recunoscute si atestate. Nu vor contine potentatori de gust, arome artificiale, aditivi sau alte substante ce pot fi puse sub semnul intrebarii. Condimentele si amestecurile produse de noi sunt certificate IFS la nivel premium.”

Acesti peleti de afumare din plate aromatice pot fi procurati incepind cu acest an de la oricare dintre distribuitorii de condimente, placi de lemn si placi de sare Don Marco’s BBQ

 

Despre Don Marco – producator peleti de afumare

In spatele brandului Don Marco sta Marco Greulich, Campion Mondial de BBQ, posesor al peste 40 de titluri obtinute in bransa de barbecue si unul dintre cei mai de succes specialisti in grilling din Europa. In 2011 Marco este primul producator european de Rub-uri pentru BBQ. Avand la baza o experienta vasta in domeniu, a inceput sa descopere si sa dezvolte diverse combinatii de condimente cu scopul de a oferi fiecarui iubitor al gatitului posibilitatea de a pregati perparate la gratar, smoker sau la cuptor diferite fata de trend-ul obisnuit al bransei. Intre timp, paleta de creatii Don Marco’s cuprinde, in afara diverselor sortimente de rub-uri si condimente pentru grill si bucatarie, placi de afumare din lemn, chips-uri pentru afumare si placi de sare. Toate sunt de gasit in magazine specializate si sunt utilizate intre timp chiar si de specialisti in barbecue. Mai mute informatii gasiti aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.