Va oferim o prajitura elvetiana autentica ce poate fi pregatita rapid cu diferite fructe precum prune, caise sau mere, la un grill cu capac de la OutdoorChef:
Ingrediente:
1 aluat de prajitura, intins ca foaie rotunda
1 lingura faina
1 kg prune, caise sau mere
3 linguri alune rase
Crema:
250 ml smantana/frisca lichida
3 oua
3-4 linguri zahar
Indicatie: In locul prunelor, se pot folosi si caise sau mere.
Se spala prunele sau caisele, se scot samburii si se taie in sferturi. Daca doriti mere, acestea se curata de seminte si se taie cuburi. Se presara cu faina foaia de aluat pe partea inferioara si se pune in tava. Se presara uniform alunele rase deasupra aluatului. Se aseaza prunele peste alune in randuri circulare stranse.
Se bat cu telul toate ingredientele pentru crema si se toarna uniform deasupra prunelor.
Se pune tava pentru copt prajituri in mijlocul gratarului propriu-zis, se inchide capacul si se lasa sa se coaca cca. 30 minute la 220˚C. Se scoate din gratarul-cuptor, se lasa sa se raceasca, se scoate din tava si se serveste.
Pentru grillul cu gaz prevazut cu capac
- Palnia: pozitie normala
- Capacul: inchis
- Accesorii de grill necesare: tava pentru copt prajituri si gratarul propriu-zis
- Preincalzirea: 5 minute pe treapta maxim, cu capacul inchis