Meniu autentic american la Grill Champions Tour V

Palatul Ghika gazduieste Sambata, 27 Aprilie 2013 editia cu numarul cinci a indragitului eveniment gastronomic de barbecue si grilling Grill Champions Tour – American BBQ Show.

Asa cum ne-au obisnuit pana acum, cei doi invitati de origine germana Camillo Tomanek (Don Caruso) si Marco Greulich (Don Marco) pregatesc un meniu de exceptie bazat, de aceasta data, pe traditia americana a barbecue-ului unde prin slow-cooking sau gatit la gratar timp indelungat, la temperaturi scazute si prin metoda indirecta, vor obtine preparate ce vor face ca traditionalii mici romanesti sa devina istorie, cel putin pentru o zi!

American Barbecue Show incepe la ora 13.00 iar intrarea se realizeaza numai pe baza de bilet. Meniul autentic american va fi compus din ciocanele de pui condimentate cu Pig Wing si sirop de artar, steak-uri de vita servite pe paine ciabatta cu unt si Chipotle Seasoning. Costitele de porc preparate in smoker vor fi un deliciu pentru invitati fiind servite cu dulceata de cirese si sos chili thai. Rondelele de branza Camembert preparate intregi pe placa de cedru insotite de salata cu dressing si rosii uscate si nu in ultimul rand inegalabilul pulled pork – specialitate americana ce necesita ore intregi de coacere in interiorul gratarului prin metoda low & slow cooking avand drept garnitura boabe de fasole preparate cu whisky si piersici, toate vor incanta publicul prezent. Nu vor uita desertul, tot american si de asemenea preparat la grill: brownies cu inghetata de vanilie.

Multumim si partenerilor care au facut posibila aceasta manifestare culturalo-gastronomica: CampingGrill– magazin specializat in gratare si accesorii pentru grilling & barbecue; Corcova – podgorie din zona Mehedinti; Peris – carne de porc romanesc, Agricola Bacau– producator de carne de pui, Salatele Eisberg, Delaco – branzeturi fine, Privileg Catering – Furnizor al Casei Regale a Romaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *