Ingrediente reteta file de cod pentru 4 persoane:
- 4 fileuri de cod de cca. 250 gr
- 16 felii sunca afumata
- 80 ml ulei de masline
- cateva cuisoare
- 4 vinete
- 2 catei de usturoi, tocati fin
- 2 ramuri de cimbru
- sare, piper
- ceapa de tuns
Pregatire pentru gratar:
1. Tamponati fileurile de cod cu servete de hartie, condimentati-le usor cu sare si piper si infasurati-le in felii de sunca. Fixati feliile de sunca cu scobitori.
2. Puneti vinetele in grill la 220°C, cu capacul inchis, 20 – 30 minute. Apoi le scoateti si le lasati sa se mai raceasca, le decojiti si le taiati in bucati.
Preparare efectiva pe grill:
1. Incingeti uleiul de masline in tigaia de fonta.
2. Inabusiti usor usturoiul si asezati-l impreuna cu vinetele la marginea tigaii, presarati sare.
3. Frigeti usor fileurile de peste in tigaia de fonta, cate 5 minute pe fiecare parte.
Prezentare si servire:
Puneti vinetele in mijlocul farfuriei si asezati deasupra fileul de cod, decorati cu o ramurica de cimbru.
Pentru grillul cu gaz Ascona cu capac
Palnia: pozitie vulcan / pozitie normala
Capac: deschis inchis / inchis
Accesoriile de grill necesare: tigaia de fonta / gratarul propriu-zis
Preincalzire: 5 min. pe treapta maxima, cu capacul inchis
Observatie:
Pot fi folosite toate categoriile de cod.
OutdoorChef va ureaza pofta buna!