Castigatorii Campionatului Mondial de BBQ 2011

0
459

Va povesteam la inceput de luna mai despre World Grill & BBQ Championship, eveniment despre care s-a scris tangetial si in presa romaneasca si despre care s-a vorbit mult in randul pasionatilor de grilling! A sosit si ziua mult-asteptatului event unde fiecare echipa a trebuit sa pregateasca un meniu de 5 feluri pe care apoi a trebuit sa-l prezinte in fata unui juriu avizat de 320 de persoane. La ora 11.00 s-a degustat primul fel, coaste de porc cu garnitura, urmate de pui, pulpa de porc, toate insotite de garnituri predefinite. Desertul, o asa numita varianta freestyle, evident de pe gratar, a incoronat incheierea barbecue-ului mondial dupa-amiaza tarziu. Dar cine sunt marii castigatori? 

Echipa austriaca „Goli & Chef Partie“ din regiunea Salzburg s-a impus la Gronau, regiunea Westfalia de Nord – Germania, in cadrul competitiei mondiale de Grill & Barbecue 2011.  

Au participat nu mai putin de 73 de echipe din 16 tari care au concurat intreaga zi de duminica 22 mai 2011 acompaniati de concerte rock in parcul orasului Gronau. Asociatia Germana de Barbecue a inregistrat nu mai putin de 100.000 de vizitatori in perioada celor 3 zile de concurs care a inceput inca de vineri 20 mai 2011, cu un program variat ce a atras foarte multi pasionati inclusiv din invecinata tara Olanda.

Campionii mondiali 2011 din Austria, “Goli & Chef Partie” in frunte cu capitanul de echipa Christoph Gollenz,  si-au asigurat Duminica la Gronau titlul mondial si ca premiu au obtinut 10.000 EURO. Campionul mondial in exercitiu, echipa germana „TB & the BBQ-Scouts“ a ocupat locul 2. Campionul mondial detronat a sarbatorit cu placere locul clasificandu-l “ca un mare succes”. „Este genial, suntem vice-campioni mondiali“ se bucura Alexander Schwab din echipa lui Thomas Brinkmann. Pe locul 3, foarte aproape de punctajul realizat de “TB & the BBQ-Scouts” a fost “Fuerstentum Liechtenstein Barbecue Team”.

Top Ten Winners:

1.    Goli&Chef Partie (A)
2.    TB&BBQ Scouts (D)
3.    Fürstentum Liechtenstein Barbecue Team (FL)
4.    Grill Ueli (CH)
5.    South Side BBQ (D)
6.    Dutch BBQ Team (NL)
7.    World Barbecue Team Switzerland
8.    European All Star BBQ Team (A)
9.    Zunftgriller (D)
10.    bbcats (BE)

Ati auzit sau ati participat la un eveniment similar in tara sau in strainatate? Ne bucuram sa ne impartasiti impresii chiar si pe facebook !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.